Με θέα τον Τορωναίο Κόλπο και τη Χερσόνησο της Σιθωνίας ο Ζ.Ζάεφ πρόσφερε ως όραμα την «Μακεδονία του Αιγαίου» στους Σκοπιανούς!

O Ζόραν Ζάεφ καθώς ξεκίνησε την εκστρατεία για να πείσει την κοινή γνώμη της χώρας του να πει το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών στο επικείμενο δημοψήφισμα, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ως πρωθυπουργού της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Φαίνεται πως ο Ζόραν Ζάεφ ήρθε αποκλειστικά στην χώρα μας για το λόγο αυτό:
Για να δώσει όραμα στους Σκοπιανούς και να προσφέρει την «Μακεδονία του Αιγαίου» με συμβολικό τρόπο από την Χαλκιδική!
Στη Χαλκιδική βρέθηκε ο Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να στείλει μήνυμα στους πολίτες των Σκοπίων υπέρ μιας μελλοντικής ενιαίας Μακεδονίας του Αιγαίου! Η είσοδος του κομβόι του πρωθυπουργού των Σκοπίων στη χώρα μας έγινε μέσω του τελωνείου των Ευζώνων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Παλιούρι Χαλκιδικής εντόπισε ο φωτογραφικός φακός τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.
Ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας διαμένει στο «παλάτι» της Χαλκιδικής, όπως ονομάζεται το ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort μπροστά σε παραλία μήκους 500 μέτρων και με θέα τον Τορωναίο Κόλπο και τη Χερσόνησο της Σιθωνίας,
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν συμβατικά οχήματα για να περνούν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι, παρέμεινε «εξαφανισμένος» στη Χαλκιδική για περισσότερες από 36 ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον πρόξενο της χώρας του, ενώ επισκέφθηκε εστιατόριο με την κόρη του, η οποία βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Η κόρη του πρωθυπουργού των Σκοπίων διαμένει στο πολυτελές συγκρότημα «Παλίρροιες»
Στην συνέχεια ο Ζόραν Ζάεφ επέστρεψε στο Miraggio Thermal Spa Resort με τους αστυνομικούς να έχουν λάβει ισχυρά μέτρα προστασίας, κλείνοντας όλες τις παράπλευρες οδούς και απομακρύνοντας πολίτες και δημοσιογράφους που εντόπισαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.
Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε την εκστρατεία του από την Χαλκιδική με μπαράζ δημοσιευμάτων στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Στο tweet που ανήρτησε από τη Χαλκιδική, υποστηρίζει ότι με την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα οι συμπολίτες του κατοχυρώνουν διεθνώς τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα με χρήση erga omnes.
Όπως αναφέρει:
«# Η Μακεδονική γλώσσα και οι πολίτες -προστατεύονται και ενισχύονται. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι erga omnes. Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η Μακεδονική και θα είναι σαν όλες τις γλώσσες του κόσμου. Η γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα οπουδήποτε, σe #OHE, #NATO, #EE, σε όλους τους επίσημους θεσμούς και εκδηλώσεις.»
Ταυτόχρονα, ψηλά στο λογαριαρσμό του πρωθυπουργού των Σκοπίων παίζει ένα βίντεο, όπου μιλά για ενίσχυση της «μακεδονικής» εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας μια για πάντα:
«Επιλέξαμε το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους! Έχουμε μια ιστορική λύση, με την οποία ενισχύουμε την Μακεδονική Ταυτότητα!
Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη Μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα.
Ας πούμε ΝΑΙ, για το μέλλον της Μακεδονίας» (ούτε βόρεια αλλά «σκέτο» Μακεδονία, απο την Χαλκιδική…)

Η βίλα των συγγενών του Ζάεφ στα Νέα Μουδιανιά Χαλκιδικής

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Ζάεφ διαθέτει εξοχικό στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής αν και το ακίνητο των 300 τ.μ. φαίνεται να ανήκει σε συγγενικά του πρόσωπα. Όπως μάλιστα έγραφαν ΜΜΕ των Σκοπίων δημοσιεύοντας φωτογραφίες του ακινήτου, ο πρωθυπουργός Ζάεφ πραγματοποιεί στη βίλα της Χαλκιδικής -και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα- πριβέ ραντεβού με αξιωματούχους, φίλους και συνεργάτες του
Η συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια για την επίμαχη αγοραπωλησία, Αικατερίνη Μπεχτσή, αποκάλυψε στο «Πρώτο Θέμα» πως το ακίνητο αγοράστηκε με τρία συμβόλαια και ότι δεν ευσταθούν όσα αναφέρουν αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στα Σκόπια για το τελικό κόστος των 300.000 ευρώ.
«Αναφέρουν πως αγοράστηκε οικία 170 τ.μ. για 20.000 ευρώ, ενώ πρόκειται για τρία διαφορετικά συμβόλαια τελικά. Αυτές είναι οι τιμές στην περιοχή. Εγώ ξέρω ό,τι γράφω στο συμβόλαιό μου.
Οι μεσίτες ξέρουν τις τιμές καλύτερα. Αυτό το σπίτι δεν είναι του ίδιου του πρωθυπουργού των Σκοπίων, αλλά συγγενικού του προσώπου. Στη Νέα Ποτίδαια, στην περιοχή των Μουδανιών, είναι μια ολόκληρη οικοδομή με τρία διαμερίσματα, γι’ αυτό συντάχθηκαν και τρία συμβόλαια. Εγώ ανέλαβα να κάνω τα συμβόλαια. Και κανένας δεν το γνώριζε.
Τώρα τα βγάζουν στη φόρα πιθανότατα αυτοί που τον κυνηγούν», λέει και συμπληρώνει: «Είναι πολύ καλό και ενδιαφέρον που έρχονται ξένοι στην περιοχή μας και αγοράζουν και μπορούμε να κινηθούμε μέσα στην κρίση. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους αλλά και από Τούρκους».



јазик и народ - заштитени и зајакнати! Македонски идентитет, erga omnes.

Службен јазик на нашата држава е македонски јазик, преведлив на сите јазици во светот. Јазикот ќе се користи слободно насекаде, во , , , во сите официјални институции и настани.






Се определивме за иднина со повеќе надеж и просперитет за сите! Имаме историско решение, со кое го јакнеме идентитетот македонски!

Со овој договор ќе биде потврден и зајакнат македонскиот етнички и културен идентитет, еднаш засекогаш.

Да кажеме ДА, за македонската иднина!

Σχόλια