Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές – Εφιαλτική η κατάσταση

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Γεράνεια Όρη, στο ύψος της Κινέτας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που δίνουν «μάχη» για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο, ενώ η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Αττικής είναι αποπνικτική λόγω των καπνών. 
Οπως όλα δείχνουν, άσχημες διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά. Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να «κατέβει» η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές.
Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όπως – όπως και οι πρώτες εικόνες από το σημείο δείχνουν τις αυλές να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 60 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Αυτό που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κι αυτό, γιατί είναι πολύ δύσκολο για τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να κάνουν στοχευμένες ρίψεις. Η φωτιά έχει επεκταθεί με γρήγορους ρυθμούς και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι ορατή από πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι καπνοί είναι ορατοί έως το Νέο Φάληρο αλλά και το Χαλάνδρι!
Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών, με αρκετούς κατοίκους της περιοχής να έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το βουνό και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.
Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τα εναέρια μέσα να δυσκολεύονται να κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού.
Υπενθυμίζεται πως για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών είχε εκδώσει προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στις περιοχές:
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα)
– Περιφέρεια Αττικής
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια)









kinetta03
kinetta04
kinetta05
kinetta06
kinetta07
kinetta08

Σχόλια