Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στους 62 οι νεκροί - Eντοπίστηκαν άλλοι 10 - Μητέρα αγκαλιά με τις κόρες της -VIDEO Πλάνα από ελικόπτερο


Τα πρώτα εναέρια πλάνα που μπορείτε να δείτε δείχνουν τραγωδία δίχως τέλος! Βρίσκουν συνέχεια νεκρούς στο Μάτι, άνδρας απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, γυναίκα με τις μικρές κόρες της. Σπαρακτικές εικόνες πάνω από τα καμμένα! Ο Α.Τσίπρας αναγκάζεται να προχωρήσει σε κυβερνητική σύσκεψη αναζητώντας τρόπους διαχείρισης της κρίσης.
Ο αριθμός των νεκρών δυστυχώς είναι πολύ μεγαλύτερος από τα νούμερα που ανακοινώνονται…
Μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Δραματική είναι η νέα αποκάλυψη του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.
Οπως είπε ο κ. Μπουρνούς, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60. Λίγη ώρα αργότερα ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι μια μητέρα με το παιδί της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους στο Μάτι ανεβάζοντας τη μαύρη λίστα με τους νεκρούς στους 52.
Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι. Συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.
Την ίδια στιγμή, 11 τραυματίες από τις πυρκαγιές στην Αττική παραμένουν διασωληνωμένοι, όπως δήλωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου. Είμαστε σε μια «δεύτερη συνεχόμενη δύσκολη ημέρα» τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου και πρόσθεσε:
«Στα νοσοκομεία εχθές είχαν διακομιστεί, κυρίως με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 156 ενήλικες και 16 παιδιά. Από τους 156 ενηλίκους οι 11 είναι διασωληνωμένοι, ευτυχώς τα 16 παιδιά είναι σε κατάσταση που δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή».

Διάγγελμα Α.Τσίπρα

Διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει σύντομα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό σχετικά με τις πυρκαγιές στην Αττική.
Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, υπό τον Πρωθυπουργό θα λάβει χώρα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:00 για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την περίθαλψη των πληγέντων, τη λήψη αναγκαίων μέτρων για τη φύλαξη των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές και την αποκατάσταση των ζημιών.
Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης.
24liveblog

Εκτακτα φορολογικά μέτρα στη σκιά της τραγωδίας

Σειρά αποφάσεων που γραπτώς θα ανακοινωθούν στη συνέχεια της ημέρας ελήφθησαν σήμερα το πρωί σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και αφορούν φορολογικές υποθέσεις πολιτών στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου.
Ειδικότερα, όπως είπε, αποφασίστηκε πρώτον η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια των πληγεισών περιοχών καθώς και η παράταση για έξι μήνες καταβολής δόσεων που έχουν σχέση και με ληξιπρόθεσμα δάνεια.
Συγκεκριμένες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία θα υπάρξουν στην αναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αναλόγως των εξελίξεων ως προς τη διάρκεια και τη λήξη των προαναφερθεισών παρατάσεων.

Εναέρια πλάνα από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική

Στο Κόκκινο Λιμανάκι, το χωράφι όπου βρέθηκαν τα 26 θύματα είναι μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. Τα επόμενα βίντεο δείχνουν το μονοπάτι του θανάτου από ψηλά. Τη διαδρομή που έκαναν οι 26 άνθρωποι μέχρι να εγκλωβιστούν και να βρουν μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες.
Όλοι πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να τρέχουν στο δρόμο με τις φλόγες να καίνε τα πάντα αριστερά, δεξιά αλλά και πίσω τους. Τότε τα 26 θύματα προσπαθούσαν να φτάσουν στη θάλασσα αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διαπίστωσαν πως μπροστά τους υπήρχε γκρεμός. Ο θάνατος ήταν αναπόφευκτος για όλους. Σε κατάσταση πανικού άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω για να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους και εκεί έχασαν τις ζωές τους.

Με δάκρυα στα μάτια γυναίκα ψάχνει την κολλητή της στην Αργυρή Ακτή – «Είχαν εγκλωβιστεί εδώ»

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Ειρήνης Ρούσσου, που ψάχνει την κολλητή της φίλη στην Αργυρή Ακτή.
Εκεί της είπαν ότι την είδαν να κατευθύνεται για τελευταία φορά.
Ψάχνω την κολλητή μου φίλη, την Στέλλα Χριστοφίδου, 59 ετών, που έμενε στο Κόκκινο Λιμανάκι, λέει συγκλονισμένη η Ειρήνη. Πήγαμε στο σπίτι ήταν ένα ερείπιο, δεν βρήκαμε τίποτα. Μας είπαν οι γείτονες ότι πήραν το αυτοκίνητο μαζί με μια ακόμα οικογένεια και έφυγαν. Είχαν εγκλωβιστεί εδώ. Ηταν στο μπάνιο και ανέβηκαν να πάρουν δυο πράγματα και να φύγουν. Προσπαθώ να βρω ένα Φόρντ στα αποκαΐδια. Αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Και η οικογένειά της ψάχνει, με αυτοκίνητα με μηχανές, ψάχνουν όλοι. Ακόμα τίποτα…

24liveblog
24liveblog





ΠΗΓΗ2

Σχόλια