Τρομερές δηλώσεις συμβούλου του Ερντογάν Yigit Bulut περί επίθεσης ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας

Τρέμουν οι Τούρκοι να μην ξαναζήσουν την περίοδο 1918-19, όταν είχαμε την συντονισμένη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας από την δύση σε μια  λύση του γνωστού από τότε  ανατολικού ζητήματος.
«Οι δυτικοί σύμμαχοι μπορούν να ξεκινήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ η Αυστρία κλείνει τα τουρκικά τζαμιά, για αυτό και χρειαζόμαστε περισσότερους ρωσικούς πυραύλους S-400 μεγάλης εμβέλειας για να υπερασπιστούμε την Τουρκία», δηλώνει ο επικεφαλής βοηθός του Ερντογάν Yigit Bulut στο TRT , προκαλώντας σεισμό.
Υπάρχουν όντως σενάρια πολεμικής επίθεσης κατά μιας χώρας μέλους που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο σε αριθμό στρατό στην συμμαχία;  
Εκτιμήσεις ειδικών λένε ναι υπάρχουν.
Ο λόγος έχει να κάνει με την επιθετική πολιτική Ερντογάν -ΑΚΡ κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ , από την οποία οι Τούρκοι φοβούνται σαφέστατα αντίποινα ,
Δεν είναι αφελείς οι νεο-οθωμανοί γνωρίζουν ότι η επιθετική συμπεριφορά προς τις ΗΠΑ , η αγορά ρωσικών όπλων και η συμμαχία με Ιράν και Ρωσία, αργά ή γρήγορα θα επιφέρει επιπτώσεις χειρότερες από αυτές στην οικονομία με τις συνεχείς υποβαθμίσεις.
«Το ΝΑΤΟ προσομοιώνει επιθετικά σενάρια πολέμου κατά της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα ως αυτόνομος οργανισμός, διότι οφείλει  να διαθέτει «λύσεις» σε όλα τα σοβαρά θέματα .
Τα σενάρια αυτά όπως δείχνουν οι δηλώσεις διάφορων Τούρκων αξιωματούχων, του βοηθού του Ερντογάν αλλά και του ίδιου του σουλτάνου ήρθαν σε γνώση τους, προκαλώντας σοκ και δέος», αναφέρουν διάφοροι αμυντικοί αναλυτές.
Western allies may launch air strikes against after shut down Turkish mosques and we need more -made S-400 long range ground-to-air missiles to defend Turkey, says Turkish president 's chief aide Yigit Bulut on state-run TRT network.
Αυτά τα σενάρια αποτελούν ως γνωστόν πάγια τακτική του οργανισμού, ο οποίος προετοιμάζεται για όλων των ειδών τις απειλές όπως και αυτής της πιθανής λέμε απόσυρσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ , η οποία θα άφηνε ακάλυπτο ένα ολόκληρο πλευρό της συμμαχίας στην Μ.Ανατολή και Μεσόγειο.
Κάτι τέτοιο όμως  πιθανότατα,  στα «σκοτεινά υπόγεια» στα οποία συσκέπτονται οι ηγέτες της συμμαχίας, θα αποτελούσε « αιτία πολέμου» κατά της ίδιας αυτής της χώρας από την δύση , διότι θα θεωρούνταν ως προδοσία και νίκη της Μόσχας.
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του), είχαμε αναφέρει ότι τρομερές εξελίξεις είχαν λάβει χώρα σε σχέση με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ,  οι οποίες παλαιότερα  θα έμοιαζαν με φάρσα.
Ο Ερντογάν είχε αποσύρει  40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η εικόνα του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Mustafa Kemal Atatürk χρησιμοποιήθηκαν σε «χάρτη εχθρών»…όχι από λάθος βέβιαια.
Δηλαδή το ΝΑΤΟ προσομοίωσε  σε πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ «ως  εχθρό» τον Τούρκο ηγέτη, κάτι που σύμφωνα με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων , δεν πρέπει να  ήταν η πρώτη φορά . Μιλάμε όντως για απίστευτα πράγματα!
Πρόκειται σαφώς για μια κόντρα που έχει λάβει ειδικά τώρα λόγω εκλογών,  ανεξέλεγκτες διαστάσεις με πολλές προεκτάσεις και πλοκάμια ακόμα και μέσα στην Τουρκία , στην οποία ο Ερντογάν φοβάται τον στρατό ότι θα προκαλέσει δεύτερο πραξικόπημα.
Οι ΗΠΑ ως υπερδύναμη,  επεξεργάζονται πολλά και διαφορετικά σενάρια γι’ αυτήν την «αυτόνομη» στάση του Ερντογάν , τα οποία ξεκινούν από μια μικρή επιχείρηση εκδίωξης του με «λαϊκή εξέγερση»  από τους αντιφρονούντες, μέχρι την πρόκληση εμφυλίου πολέμου.
Γι αυτό η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας και μαζί με επίλεκτες δυνάμεις κομάντος διεξάγουν συνεχείς αεραποβατικές ασκήσεις και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού,  με σαφή σκοπό όμως τα Στενά του Βοσπόρου, τα οποία αποτελούν κομβική περιοχή στην ΝΑ Μεσόγειο .
Η Τουρκία όπως φαίνεται τραβά το δικό της δρόμο και σύντομα …πιο σύντομα από αναμένονταν θα εξέλθει από την βορειοατλαντική συμμαχία με ότι συνέπειες θα έχει αυτή η κίνηση.
Ο Ερντογάν φροντίζει εδώ και καιρό να προετοιμάζει την κοινή γνώμη της χώρας του και την διεθνή κοινότητα για το σχέδιό του κατά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Επιτίθεται, αναδιπλώνεται, φανατίζει τα πλήθη , φροντίζει να τυλίγει τον πολιτικό του λόγο με θρησκευτικό φανατισμό, λέει στον τουρκικό λαό να προετοιμάζεται για νέα μεγαλεία, αντίστοιχα της οθωμανικής περιόδου, χωρίς όμως να του εξηγήσει τις συνέπειες μιας  τέτοιας στάσης .
Το μέχρι που θα φτάσει ο σουλτάνος  μετά τις τουρκικές εκλογές και την πιθανή επανεκλογή του…μόνο ο ίδιος γνωρίζει.



Σχόλια