Oι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για τους εργαζόμενους

Η Mercer στην ετήσια έκθεση της για το κόστος και την ποιότητα ζωής σε όλο τον κόσμο, ανέλυσε τις πόλεις στις οποίες το κόστος ζωής είναι το πιο υψηλό για όσους εργάζονται σε αυτή.
Η Ασία κυριαρχεί στις πρώτες δέκα πόλεις, με το ιδιότυπο στέμμα να πηγαίνει στο Χονγκ Κονγκ σαν την πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για τους εργαζόμενους. Ο παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός κόμβος, βρίσκεται στην κορυφή μιας λίστας που η Ασία κυριαρχεί, με το Τόκιο να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, την Σιγκαπούρη στην τέταρτη, η Σεούλ στην πέμπτη, η Σαγκάη στην έβδομη και το Πεκίνο στην ένατη θέση.
Την δεκάδα συμπληρώνουν η Ζυρίχη που βρίσκεται στην τρίτη θέση και η Λουάντα που καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής λίστας.
Οι διακυμάνσεις του νομίσματος είναι ο κυριότερος λόγος για την κυριαρχία της λίστας από την Ασία – το Χονγκ Κονγκ κατέλαβε την θέση από την Λουάντα, αντανακλώντας την πτώση του νομίσματος της Αγκόλα. Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και οι προσπάθειες για να καταστεί το γιουάν διεθνές νόμισμα έχουν ωθήσει τις κινεζικές πόλεις σε ψηλά επίπεδα.
«Οι πόλεις της Ασίας, ιδίως οι πόλεις της Κίνας, έχουν δείξει ισχυρές επιδόσεις όσον αφορά την κατάταξη στο κόστος ζωής, κυρίως λόγω των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι εταιρείες μετακινούν τα κορυφαία ταλέντα σε όλο τον πλανήτη ως απάντηση σε ελλείψεις δεξιοτήτων», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Mario Ferraro, Global Mobility Practice Leader της Mercer στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Τουρκία.
Η Mercer χρησιμοποιεί τη Νέα Υόρκη ως βάση για όλες τις συγκρίσεις και μετράει τις αλλαγές ισοτιμίας των τοπικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου. Η έρευνα του 2018 ανέλυσε 209 πόλεις σε πέντε ηπείρους, μετρώντας το συγκριτικό κόστος περισσότερων από 200 αντικειμένων σε κάθε θέση, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών, των μεταφορών, των τροφίμων και των ενδυμάτων.

Σχόλια