ΡΑΕ: Μετά τα ΕΛΤΑ γνωστές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχονται για παρακράτηση χρημάτων πελατών

Σε συμπληρωματικές ακροάσεις καλεί τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όντας βέβαιη από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, ότι πολλές από τις εταιρείες καθυστερούν την πληρωμή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων προς τον ΑΔΜΗΕ και το ΛΑΓΗΕ, αν και τις εισπράττουν κανονικά από τους πελάτες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αρχή έχει καλέσει σε δεύτερο γύρο ακροάσεων αρκετές από τις εταιρείες του κλάδου, κάποιες από τις οποίες ανήκουν και στο top πέντε των προμηθευτών ενέργειας, με σκοπό να αιτιολογήσουν τον τρόπο που εξοφλούν τους διαχειριστές.
Με μεγάλες «τρύπες» σε οφειλές ρυθμιζόμενων χρεώσεων και λόγω του μεριδίου της στην αγορά, εμφανίζεται αντίστοιχα και η ΔΕΗ. Στο μικροσκόπιο της ΡΑΕ βρίσκονται και οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Εντός των ημερών, η Αρχή αναμένεται να καλέσει σε νέες ακροάσεις επιπλέον τέσσερις προμηθευτές – traders, εκτιμώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν αποκτήσει από τις ΝΟΜΕ είναι μη ορθός και σε κάθε περίπτωση κόντρα στον διακηρυγμένο σκοπό των δημοπρασιών που είναι η διάθεσή τους για να προσφερθούν στους καταναλωτές χαμηλότερα τιμολόγια και να απομειωθεί αντίστοιχα το ποσοστό του κυρίαρχου παίκτη στην αγορά.
Μεταξύ αυτών που θα κληθούν στην προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων είναι η ΚΕΝ, η Volterra, η Green AE και η Eunice Trading.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ξεκινήσει από διμήνου τον έλεγχο στην αγορά ενέργειας, θορυβημένη από τις πρακτικές που φαίνεται να υιοθετούν πολλές από τις εταιρείες του κλάδου για να διατηρηθούν στην αγορά, με πρώτα στη λίστα, τα ΕΛΤΑ.


Σχόλια