Παγώνει για 2 χρόνια η παραλαβή F-35 σε τουρκικό έδαφος – Hurriyet: «Τα F-35 δεν θα πετάξουν στη Τουρκία»

Για πρώτη φορά μια ελεγχόμενη από το Ερντογανικό καθεστώς εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο με κεντρικό τίτλο μάλιστα «Τα F-35 δεν θα πετάξουν στην Τουρκία»!

Οι Αμερικανοί δεν έφαγαν το τουρκικό σανό περί παγώματος των S-400 για 9 μήνες με συνέπεια τώρα οι ίδιοι οι Τούρκοι να ομολογούν πως τα F-35 θα παραδοθούν μεν τυπικά στην τουρκική πλευρά αλλά δεν θα πετάξουν για Τουρκία για δύο χρόνια.
Δηλαδή πάμε σε ένα πρώτο πάγωμα όσο αφορά τα F-35 και στην διάρκεια αυτών των 2 ετών, οι Τούρκοι είτε θα πρέπει να αλλάξουν Πρόεδρο και να φύγει ο Ρ.Τ.Ερντογάν είτε ο «Σουλτάνος» θα πρέπει να αρχίσει τις κωλοτούμπες και σε 2 χρονάκια βλέπουμε.

To τουρκικό άρθρο μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ
Παρά τις προτάσεις Γερουσίας και Κογκρέσου για παύση των παραδόσεων F-35 στην NDAA του 2019, τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν εκείνη την ημέρα.
Η τουρκική Κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει το επίπεδο αντιπροσώπευσης στην τελετή.
Η Αγκυρα περιμένει να δει ποιον θα στείλουν ως εκπρόσωπο οι ΗΠΑ.
Οταν τα πρώτα F-35 παραδόθηκαν δύο μήνες πριν, ο Υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας ήταν εκεί όπως και ένας εκπρόσωπος της Γερουσίας και του Κογκρέσου από το Τέξας.
Δεν είναι δύσκολο να σκεφτούμε πως η τουρκική τελετή στο  Fort Worth δεν θα είναι ένα πραγματικό «πάρτι» όπως είχαν οι Κορεάτες.
Θα είναι σίγουρα αντιπρόσωποι από το Πεντάγωνο και την Αμερικανική αεροπορική βάση.
Αλλά η ιδέα πως μερικά μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου θα ποζάρουν ευδιάθετα με Τούρκους αξιωματούχους μπροστά από τα F-35 μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.
Φαίνεται πως τα F-35 θα παραδοθούν στην τουρκική πλευρά αλλά δεν θα πετάξουν για Τουρκία για περίπου δύο χρόνια ενώ οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται σε αμερικανική γη.
Η Κυβέρνηση Ν.Τραμπ θα χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός για να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο Κογκρέσο επιχειρηματολογώντας πως το θέμα των F-35 δεν θα λήξει μέχρι τα μαχητικά να προσγειωθούν στην Τουρκία.
Στο μεταξύ η Αγκυρα θα πρέπει να αυρώσει την δέσμευση της για αγορά των S-400 από την Ρωσία.
Η τουρκική μετάφραση σε αυτό είναι ότι η κρίση με την Ουάσινγκτον όσο αφορά τα F-35 δεν θα λήξει μέχρι το πρώτο αεροσκάφος προσγειωθεί σε τουρκική γη.
Και ακόμη έχουμε άλλα 99 αεροσκάφη για να ολοκληρωθεί η παράδοση τονίζει το τουρκικό άρθρο!

Σχόλια