Tο Ισραήλ έτοιμο να επιτεθεί στη Συρία – «Οι S-300 μας εγκλωβίζουν». Οι ρώσοι δοκίμασαν τον αντιπλοικό πύραυλο Kh-35 βυθίζοντας την παροπλισμένη φρεγάτα κλάσης Petya της Συρίας στην Μεσόγειο.

Οι στρατιωτικές προετοιμασίες του Ισραήλ έχουν εντατικοποιηθεί, όπως και οι διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ. Ομως ούτε και η Ρωσία «κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια».


Και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, καθώς για τους πρώτους 3 μήνες τουλάχιστον, ρώσοι ειδικοί θα βρίσκονται μαζι με τους Σύρους στον χειρισμό των S-300.
Ισραηλινά και Αμερικανικά κατασκοπευτικά σαρώνουν τον χώρο της Μεσογείου ενώ στην ισραηλινή τηλεόραση το θέμα των συριακών S-300 κυριαρχεί. Οι S-300 φτάνουν μέχρι Ιερουσαλήμ τονίζουν ισραηλινά ΜΜΕ (κεντρική φωτογραφία άρθρου).
Η Ρωσία για πρώτη φορά προχώρησε σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει. Ρωσικό μαχητικό Su-30SM φορτωμένο με τον αντιπλοικό πύραυλο Kh-35 βύθισε την παροπλισμένη φρεγάτα κλάσης Petya της Συρίας στην Μεσόγειο. Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Με πυραύλους κατά πλοίων απογειώθηκαν Su-34 τον νέο «εξοπλισμό» των ρωσικών μαχητικών.
Ο Kh-35 είναι ο πιο προηγμένος αντιπλοικός πύραυλος στον κόσμο! Οι πύραυλοι αυτοί βάρους 670 κιλών, με εμβέλεια 260 χλμ, ενεργό ερευνητή ραντάρ εμβέλειας 50 χλμ και πολεμική κεφαλή 145 κιλών, μπορούν να ίπτανται σε χαμηλό ύψος 10-15 μέτρα με υψηλή υποηχητική ταχύτητα 0,8-0,85 Mach.

Επί του παρόντος, ο Kh-35 μπορεί να μεταφερθεί από αρκετούς τύπους μονάδων επιφανείας, τα μαχητικά Su-24M, Su-30SM, MiG-29K/KUB, Su-35S και Tu-142 και τα ελικόπτερα Ka-52K. 



Σχόλια