Ερντογάν προκαλεί: Oι Έλληνες έκαψαν την πόλη της Σμύρνης

Σε μια προεκλογική ομιλία, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας  στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, αναφέρθηκε στο παρελθόν της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης κατηγορώντας τους Έλληνες ότι έκαψαν την πόλη.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στη Σμύρνη, είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν την πόλη την ώρα που υποχωρούσαν.
«Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από τη μια πλευρά τα οθωμανικά σίριαλ, μετά η εμπρηστική του πολιτική. Ολα δείχνουν ότι προετοιμάζει τον λαό του.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



Ο ίδιος ο Ερντογάν δείχνει πως κάτι φοβάται αλλά και για κάτι προετοιμάζεται με πολύ αγωνία . Είναι οι αλλαγές συνόρων στην Συρία και η κατάργηση της συνθήκης ΣΑΙΚΣ-ΠΙΚΟ με την συνδρομή τότε βέβαια του Λώρενς της Αραβίας, τα οποία τον έχουν πανικοβάλει διότι γνωρίζει ότι έχει αντιμετωπίσει υπέρμετρα ισχυρότερες δυνάμεις  .
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ο Ερντογάν «εμπλέκει» και την Ελλάδα η οποία έχει «καταληφθεί» από τον αμερικανικό παράγοντα ως προκεχωρημένη βάση της Ουάσιγκτον ( έτσι το αναφέρει ο τουρκικός κατευθυνόμενος τύπος) και απλώς φοβάται να μην ξαναδεί ο ίδιος να ξαναπαρελαύνει ο ελληνικός στρατός στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.    
Πιο πολύ όμως μέσα του ο Τούρκος Πρόεδρος (με καταγωγή απο την Ποταμιά του Πόντου)  φοβάται « ξυπνώντας ίσως ο άλλος του εαυτός»,  την επαλήθευση των χριστιανικών προφητειών και τρέμει μήπως είναι ο ίδιος ο «τελευταίος σουλτάνος» ενθυμούμενος και την τύχη του Αμπντούλ Χαμίτ Β΄  του τελευταίου σουλτάνου της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας . 
Πρόκειται ίσως για μεγάλο πολύ μεγάλο άγχος από μέρους του.   

Σχόλια