Η Τουρκία κάνει πρόβα απόβασης σε ελληνικό νησί: Πρωτοφανής κινητικότητα απέναντι από τη Χίο – Συγκέντρωση μεγάλων ναυτικών και ειδικών δυνάμεων

Η Τουρκία μετακινεί μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι από την Χίο. Η κινητικότητα που παρατηρείται για την αποβατική άσκηση «Efes 2018», όπως όλα δείχνουν είναι πρωτοφανής, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στους επιτελείς του Πενταγώνου, οι οποίοι δεν αποκλείουν οι Τούρκοι να επιχειρήσουν απόβαση σε κάποιο ελληνικό νησί της περιοχής. Οι ημέρες είναι πονηρές και δύσκολες.

Η ημερομηνία επίσης διεξαγωγής της άσκησης γίνεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Μεταξύ 30 Απριλίου και 10 Μαϊου, ενώ  Ταγίπ Ερντογάν έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές και όπως αναμένεται η πολεμική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας θα αυξηθεί και ίσως να μην περιοριστεί στα λόγια.
Ισχυρές δυνάμεις της 19ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα το Έντρεμιτ και της φρουράς της Μπεργκάμα που θα συμμετάσχουν στην διακλαδική άσκηση με πραγματικά πυρά «Efes 2018» η οποία θα διεξαχθεί στην Περιοχή της Σμύρνης αναχώρησαν ήδη  προς την περιοχή του Κόλπου της άσκησης.

Μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η άσκηση θα γίνεται η  εκπαίδευση των Μονάδων μαζί με τις υπόλοιπες στρατιωτικές δυνάμεις που θα λάβουν μέρος.
Όπως έχει καταγραφεί και από τον φακό του παρατηρητή Aegean Hawk, τα τελευταία 24ωρα από το στενό της Χίου έχουν περάσει περισσότερα από δέκα αρματαγωγά, μεταξύ αυτών ένα της νεότευκτης κλάσης «Bayraktar», αποβατικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, 3 ακτοφυλακιδες SG ,1 περιπολικό AY, 1 ρυμουλκό και 1 φραγματοθέτιδα.

Σχόλια