Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενισχύεται επιχειρησιακά ο «Ορθόδοξος άξονας» - Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας απέναντι στον οθωμανικό επεκτατισμό.

Ο «Ορθόδοξος άξονας» ενεργοποιείται όπως και να ονομάσουν…κάποιοι  τις «ασκήσεις» συνεργασίας  των δυνάμεων καταδρομών τεσσάρων βαλκανικών ορθόδοξων χωρών, με στόχο τα νέο-οθωμανικά όνειρα του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν, που επιθυμεί αναβίωση της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας του τρόμου , σύμφωνα και με έγκυρα αμερικανικά ινστιτούτα. 

Έτσι από 1-10 Ιουνίου 2018 θα έχουμε 10ήμερη  άσκηση από επίλεκτα μέλη των μονάδων ειδικών δυνάμεων της  Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, σε ελληνικό έδαφος και έχει και αυτό την σημασία του . Αυτή την άσκηση μπορεί να αποφάσισαν οι επικεφαλείς των τεσσάρων χωρών στη συνάντηση που είχαν στο Βουκουρέστι, αλλά πραγματοποιείται με τις «ευλογίες» του ΝΑΤΟ , λόγω των επικίνδυνων επιδιώξεων του Τούρκου προέδρου που έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά .
Πρόκειται για την δεύτερη άσκηση του είδους και η συμμετοχή ειδικά των χωρών αυτών που θα συμμετέχουν αναβιώνει την ορθόδοξη συμμαχία του 1912-13 και αυτό σίγουρα προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Άγκυρα.
Οι επικεφαλείς των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν πριν δύο ημέρες στο Βουκουρέστι και συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου…επίσημα , διότι ανεπίσημα όλοι συζήτησαν για έκνομη δράση της Τουρκίας στα Βαλκάνια μέσω των πρακτόρων της ΜΙΤ και των «έμμισθων» Ιμάμηδων στα Τζαμιά που αναστυλώνει ο Ερντογάν .

«Τους τελευταίους μήνες, ο Ερντογάν έχει επίσης υποβάλει αξιώσεις σε χερσαία τμήματα της Ελλάδας και Βουλγαρίας. Και πάλι, αυτό δεν είναι μια απλή ρητορική: Τα περιστατικά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη» , αναφέρει προχθές ο έγκριτος Αμερικανός αναλυτής Michael Rubin του American Enterprise Institute…και σίγουρα αυτό απηχεί ως άποψη και από την κυβέρνηση Τραμπ.

Σχόλια