Με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία , επισπεύτηκε ο διαμελισμός της! Να κάνουμε και μια πρόβλεψη από εδώ ο Ερντογάν θα χάσει τις εκλογές και την αυτοδυναμία του να κυβερνήσει την Τουρκία!


Οι δυτικές δυνάμεις που είχαν δρομολογήσει τη δημιουργία ενός τεράστιου Κουρδιστάν, ( χρήσιμο σε Δύση και Ισραήλ ) μια τριχοτομημένη Σ. Αραβία, μια τετραπλάσια Ιορδανία και ένα διασπασμένο Πακιστάν έχουν «μπλοκάρει» εξαιτίας της ανάμιξης της Ρωσίας, του Ιράν αλλά και δυνάμεων της λιβανέζικης χεζμπολάχ.

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Με τον πόλεμο στη Συρία η Δύση προσπάθησε  ξεκάθαρα να απεξαρτήση τη Ευρώπη μέσω ενός αγωγού που θα ένωνε τον περσικό κόλπο και τη μεσόγειο από την Ρωσία. Στην αρχή φάνηκε να πετυχαίνεται αυτό με την σταδιακή διάλυση – κατάληψη της Συρίας από διαφορές ισλαμικές ομάδες αλλά μετά την ανάμειξη της Ρωσίας και άλλων αυτή η επιλογή έγινε γεωπολιτικά – ενεργειακά ασταθείς κάτι που παραμένει μέχρι σήμερα. Η Τουρκία με την ανάμειξη της και αλλάζοντας στρατόπεδα ανάλογα με τα δικά της συμφέροντα έγινε μέρος του όλου προβλήματος και με την επιλογή της να θέληση  να πρωταγωνιστή στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μπήκε στο στόχαστρο άλλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι έξω από την Τουρκία έχουν σπρώξει πολύ μπροστά τη  Μεράλ Ακσενέρ υπουργό Εσωτερικών της τότε πρωθυπουργού το 1996 Ταντσού Τσιλέρ, που πήρε αυτή τη θέση όταν ο τότε υπουργός εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ, που φέρονταν άμεσα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο του Σουσουρλούκ παραιτήθηκε.


Εδώ η  Μεράλ Ακσενέρ χαιρετίζει σαν ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ

Η Μεράλ Ακσενέρ προήρθε από εθνικιστικό κόμμα των ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ και τον αρχηγό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που όμως την εδίωξαν λόγο διένεξης της με Μπαχτσελί σχετικά  την υποστήριξη του στον Ερντογάν.

Η Μεράλ Ακσενέρ έχει αναλάβει στην ιδια γραμμή να αυξήσει την προκλητικότητα της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, τη στάση της στις ΑΟΖ , αυξάνοντας την απομάκρυνση της Τουρκιάς  από την ΕΕ,  ενώ τα πολεμικά μέτωπα που έχουν ανοίξει οι τούρκοι, και στη ταλάντωσή της Τουρκιάς μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας κ.α συμπλέει φαινομενικά  με τον Ερντογάν ενώ στην πραγματικότητα του σκάβει τον λάκκο ώστε να του μειώσει τα εκλογικά ποσοστά γιατί  θα αντλήσει ψηφοφόρους και από αυτόν.

Σε περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές και κτυπήσει την Τουρκία οικονομική κρίση τότε θα τον συνδέσουν με όλες αυτές τις αποτυχίες και ο Ερντογάν ή θα συνεργαστεί με αυτήν προκείμενου να συνεχίσει να κυβερνάει ή θα βρεθεί σταδιακά εκτός εξουσίας με κάποιο τρόπο.

Σε περίπτωση όμως που συνεργαστεί ο Ερντογάν με την Μεράλ Ακσενέρ θα μεταβληθεί σταδιακά σε ανδρείκελο ώσπου να τον εξαφανίσουν κάτι όμως που δεν θα γίνει αναίμακτα και είναι πολύ πιθανό να στοίχιση την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Σχόλια