ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ! Το μεγαλύτερο γεω - στρατηγικό ελληνικό όπλο απέναντι στην Τουρκία είναι οι κρυπτοχριστινοί της Τουρκίας οι οποίοι αποτελούν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της!

Κοράνι υπό την σκέπη του Παντοκράτορα Ιησού Χριστού στην Αμάσεια του Πόντου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί. Φωτογραφία της τουρκικής εφημερίδας Ansam, τον Οκτώβριο του 2014.
Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός αριθμούσε κατά την εισβολή των Οθωμανών γύρω στα 13 με 15 εκατομμύρια ψυχές, σύμφωνα με τους ιστορικούς. Περί το 1600 μ.Χ., σύμφωνα με την αναφορά του Βενετού πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχαν, βάσει προσφάτου απογραφής, 478.000 ελληνικά νοικοκυριά στην Μικρά Ασία και 358.000 στην ευρωπαϊκή Ελλάδα δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια Έλληνες.

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στην αρχή του 20ου αιώνα, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, στην Τουρκία υπήρχαν τουλάχιστον 2.600.000 Έλληνες. Παρόμοια εκφυλιστική πορεία ακολούθησαν και οι άλλες εθνότητες της Μικράς Ασίας.

Τι έγιναν όλα αυτά τα εκατομμύρια Ελλήνων που αγνοούνται; Προφανώς, όσοι δεν έπεσαν θύματα του τουρκικού βαρβαρισμού, όσοι δεν σφαγιάστηκαν και εξανδραποδίστηκαν, αναγκάστηκαν σε βίαιο ή εθελούσιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό.
Για το θέμα-ταμπού των Κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά και οι μαρτυρίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Κρυπτοχριστιανοί  στην σημερινή Τουρκία

Είναι χιλιάδες οι αναφορές απλών ανθρώπων που ως τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία και διαπίστωσαν την ύπαρξη ξεχασμένων από την Ελλάδα Τούρκων που λατρεύουν τον Χριστό. Άλλοτε επίσημα, όπως στην γιορτή του Αη Γιώργη του Κουδουνά, άλλοτε κρυφά, σε σπίτια, ένας τεράστιος αριθμός κρυπτοχριστιανών προσεύχεται στους Αγίους, την Παναγία και Στον δημιουργό των πάντων, περιμένοντας καρτερικά τη στιγμή που θα μπορέσουν ελεύθεροι να δηλώσουν την πίστη τους και να μετέχουν ανεμπόδιστα των Αγίων Μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

Οι κρυπτοχριστιανοί που ζουν σήμερα στην Τουρκία έχουν περάσει τα πάνδεινα. Οι Τούρκοι έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να εξοντώσουν τους Έλληνεςκαι άλλους που ζουν στη χώρα. Το ελληνικό στοιχείο έστω και κρυπτόμενο παραμένει αθάνατο και όλα φανερώνουν πως αν διαλυθεί η Τουρκία, η διάλυση αυτή θα αρχίσει από τους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς!

Σήμερα υπάρχουν περίπου 35 χιλιάδες κρυφές Εκκλησίες στην Τουρκία!  Αυτές αποτελούν το κρυφό ποίμνιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πάντοτε υπήρχε και πάντοτε θα υπάρχει και αποτελούν το ιερό - κρυφό στήριγμα του θεού των ξεχασμένων 15 εκατομμυρίων κρυπτοχριστιανών της Τουρκίας
Η ουσία της ανωτερότητας λοιπόν  δεν βρίσκεται ούτε στους πυραύλους crusise , ούτε φυσικά στα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία , αλλά στην πίστη και στην  πνευματικότητα ενός λαού .
Η Αγία Πίστη των Ελλήνων παραμένει μεγάλη παρά την τεράστια οικονομική κρίση που ταλανίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία , ενώ αυτή θα παίξει τον καίριο  ρόλο σε πιθανή ελληνοτουρκική  σύγκρουση.
Εκατομμύρια Έλληνες στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό δεν έχουν απολέσει  την πίστη τους στον Θεό και στα όσια και ιερά της πατρίδας και αυτό δείχνουν σιωπηλά με την παρουσία τους στους ναούς.  Κύριες αποδείξεις γι’ αυτό αποτελούν οι συναθροίσεις χιλιάδων πιστών στις   εκκλησίες, τα μοναστήρια που  γεμίζουν από κόσμο σε κάθε εορτή .
Για αυτό και η ρύση του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τον Γάλλο ναύαρχο Δεριγνύ πριν από μία μάχη με τους Τουρκαλβανούς στην Πελοπόννησο όταν  τον παρατήρησε ο Γάλλος  για τις «αδύνατες θέσεις των Ελλήνων» στο ύψωμα,  ήταν η εξής : « Και αν είναι αδύνατες οι θέσεις μας ναύαρχε  …είναι παντοδύναμος ο Θεός που μας φυλάει για αυτό δεν φοβόμαστε».

Σχόλια