Στα ύψη τα spread για την Τουρκίκη οικονομία που βυθίζεται – και στο βάθος ερχέται εμφύλιος

«Άσχημα» σενάρια έρχονται στην δημοσιότητα για την Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν …και πολύ  σύντομα θα έχουμε «απροσδιόριστες εξελίξεις» που φυσικά αφορούν σαφέστατα την Ελλάδα και την Κύπρο.  
Αρχικά, ..καταρρέει οικονομικά η Τουρκία σύμφωνα με το Reuters με το κόστος ασφάλισης του τουρκικού  χρέους να χτυπά «κόκκινο» λόγω ….Συρίας,  ενώ το  έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μεγαλώνει επικίνδυνα και ο πληθωρισμός στην αγορά «καλπάζει».
Οι συμβάσεις αντιστάθμισης πιστωτικής αθέτησης πέντε εβδομάδων αυξήθηκαν κατά 1 μονάδα βάσης από το κλείσιμο της Πέμπτης σε 176 μονάδες βάσης, σύμφωνα με την IHS Markit, την υψηλότερη από τις 15 Φεβρουαρίου. Ενώ τα  CDS  έχουν αυξηθεί κατά 10 μονάδες βάσης από την αρχή αυτής της εβδομάδας.
Όλα αυτά συνηγορούν ότι έρχεται μεγάλη πολύ μεγάλη «θύελλα» στην Τουρκία μέχρι το καλοκαίρι , και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά επηρεάζοντας σοβαρά και την Ελλάδα η οποία δέχεται ήδη «υβριδικό πόλεμο» από τους νεο-οθωμανούς. 
Υπενθυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα,  η  αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener ισχυρίστηκε με στοιχεία ακλόνητα ,  ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και  λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία,  ενόψει των επικείμενων εκλογών…οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.
Ίσως για αυτό ακριβώς η ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να έχει στο νου της ότι το Αιγαίο και Κύπρο θα γίνουν « η βαλβίδα αποσυμπίεσης» και το κύριο θέμα συσπείρωσης των Τούρκων …το επόμενο διάστημα.
Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός εσωτερικού εμφυλίου πολέμου …για αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα , έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στην χώρα τους.
Σήμερα , σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο στην γειτονική χώρα φέρονται να έχουν  χαθεί περισσότερα από 100 χιλιάδες όπλα, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, όπως είχε συμβεί και στην Αλβανία το 1997 με την εξέγερση των Αλβανών με την «πυραμίδα» των τραπεζών.
Στην υπόθεση σαφώς και εμπλέκεται το ισλαμικό στυγνό  καθεστώς Ερντογάν που σίγουρα προετοιμάζει παραστρατιωτικές ομάδες για την εδραίωση στην εξουσία του ίδιου του νυν Τούρκου προέδρου.
Το σενάριο ενός εμφυλίου πολέμου στην Τουρκία είναι σίγουρα κάτι που θα δούμε σύντομα σε αυτήν την χώρα , μιας και όλα τα δεδομένα προς τα εκεί δείχνουν  .
Ο τουρκικός λαός χάνει τα «παιδιά του» στην Συρία και οι εφημερίδες δείχνουν συνεχώς  τελετές ταφής, …στην πορεία των τουρκικών δυνάμεων προς το «κόκκινο μήλο» και την νέα οθωμανική αυτοκρατορία.
Την ίδια στιγμή  οι Κούρδοι στο εσωτερικό ετοιμάζουν κύμα επιθέσεων λόγω Αφρίν, ενώ η δύση έχει στοχοποιήσει τον Ερντογάν λόγω Μόσχας και αγοράς  ρωσικών πυραύλων S-400.
Το τουρκικό ΥΠΕΣ αναφέρει ότι  πάνω από  107.000  όπλα έχουν καταγραφεί  ως χαμένα ή κλεμμένα. Να σημειωθεί ότι το 2014, αυτός ο αριθμός ήταν 14.682, το 2015,  αυξήθηκε πάνω από 500% σε 91.120 και το 2016,έφθασαν σε 107.628.
Πολλά απ΄ αυτά βρέθηκαν στα χέρια αγνώστων τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος…μετά όμως χάθηκαν μυστηριωδώς. Η υποψία ότι το καθεστώς Ερντογάν εξοπλίζει παραστρατιωτικές ομάδες πολιτών για να τις χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της χώρας γίνεται όλο και πιο βάσιμη.

Η  ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener είχε δηλώσει με πλήρη επίγνωση ότι οι Τούρκοι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά, ανέφερε  η εφημερίδα Sözcü στις 2 Ιανουαρίου.
«Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Tokat και Ικόνιο . Πρέπει να διερευνηθούν και τα αποτελέσματα να μοιραστούν μαζί μας», ανέφερε η Akşener σε συνέντευξή της .
Η ίδια  είπε ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες  έχουν δει να διακινούνται όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα , τα οποία λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος , το ΑΚΡ προετοιμάζεται  για την εκλογική περίοδο, κατά την οποία τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Παρόλο που είπε η ίδια ότι εξακολουθούν όλα αυτά να διερευνώνται,  η  Akşener προειδοποίησε τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα από τώρα, πριν αρχίσει η εκλογική περίοδος.
«Η κύρια οργάνωση που υλοποιεί αυτά τα σενάρια είναι η γνωστή ιδωτική αμυντική εταιρεία » SADAT «, δήλωσε η Akşener.
Ο επικεφαλής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας  SADAT, Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η εταιρεία του  εκπαιδεύει και δίνει όπλα σε οπαδούς του Ερντογάν,  ο οποίος φοβάται ότι οι Τούρκοι πολίτες θα τον καταψηφίσουν.
Πλήρη χούντα λοιπόν εγκαθιδρύει ο σουλτάνος Ερντογάν στην γειτονική χώρα και όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να «αναζητούνται συνεχώς εχθροί»  του τουρκικού έθνους , όπως οι Έλληνες, οι Αρμένιοι , οι Κύπριοι , οι Εβραίοι κτλπ.
Σε διαφορετική περίπτωση το καθεστώς θα εξοκείλει και θα διαλύσει με μαθηματική ακρίβεια.

Σχόλια