Βίντεο: Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να φωτογραφίσουν ανθρώπους μέσα από τείχους χρησιμοποιώντας Wi-Fi

Το Wi-Fi μπορεί να περάσει από τοίχους και αυτός είναι ο λόγος που μπορούμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ρούτερ που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.
Τώρα, Γερμανοί επιστήμονες έχουν βρει έναν τρόπο να εκμεταλλευτούν αυτή την ιδιότητα για να βγάλουν ολογράμματα ή τρισδιάστατες φωτογραφίες αντικειμένων μέσα σε ένα δωμάτιο – ενώ βρίσκονται έξω από αυτό.
«Μπορεί βασικά να σαρώνει ένα δωμάτιο με το Wi-Fi «, δήλωσε ο Philipp Holl, 23χρονος φοιτητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.
Η τεχνολογία αυτή είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
Πώς λειτουργεί;
Χρησιμοποιεί δύο κεραίες: μία σταθερή και μία που κινείται. Η σταθερή κεραία καταγράφει το φόντο του πεδίου του Wi-Fi για το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Εν τω μεταξύ, η άλλη κεραία κινείται με το χέρι για να καταγράψει το ίδιο πεδίο Wi-Fi από πολλά διαφορετικά σημεία.
«Αυτές οι κεραίες μπορεί να είναι πολύ μικρές, όπως αυτές σε ένα smartphone», λέει ο Holl.
Τα σήματα και από τις δύο κεραίες τροφοδοτούνται ταυτόχρονα σε έναν υπολογιστή.
Το λογισμικό δημιουργεί πολλές δισδιάστατες εικόνες και στη συνέχεια τις στοιβάζει σε ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα. Και επειδή το Wi-Fi ταξιδεύει μέσα από τους περισσότερους τοίχους, αυτά τα ολογράμματα μπορεί να είναι αντικειμένων από οποιοδήποτε δωμάτιο.
Ο Holl δημιούργησε το παρακάτω βίντεο για να εξηγήσει πώς λειτουργεί η συσκευή:
ΠΗΓΗ: apocalypsejohn.gr

Σχόλια