Το Ισραήλ φοβάται τουρκική επίθεση στην Κύπρο – Aεραπόβαση Ισραηλινών Κομάντος για την μεγαλύτερη επιχείρηση όλων των εποχών -Σενάρια απόκρουσης τουρκικής επίθεσης

Ισραηλινοί και Κύπριοι κομάντος θα υλοποιήσουν άσκηση στην Κύπρο με σενάρια που  παραπέμπουν κατευθείαν σε πληροφορίες πιθανής επίθεσης της Τουρκίας στην Μεγαλόνησο το καλοκαίρι ενόψει των ερευνών αναζήτησης υδρογονανθράκων. Μάλιστα ισραηλινά ΜΜΕ τιτλοφορούσαν «Η Τουρκία δεν θα χαρεί και το ξέρουμε αλλά…»
Από την Κυριακή  πραγματοποιείται η  πιο σημαντική από άποψη αριθμού συμμετεχόντων, χερσαία άσκηση μεταξύ της κυπριακής εθνικής φρουράς και των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, και η οποία θα διαρκέσει  μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου.Πρόκειται για μία σημαντικότατη άσκηση των ειδικών δυνάμεων, η οποία είναι η πρώτη του είδους  και θα υλοποιηθεί  σε «άγνωστες» προς το παρόν περιοχές της οροσειράς του Τροόδους, με την υλοποίηση σεναρίων αποτροπής επίθεσης και δολιοφθορών κατά του εχθρού και κυρίως «ανταρτοπόλεμο».

Η άσκηση  εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.
Τα σενάρια της άσκησης που θα εκτελεστούν με την συνδρομή 400 Ισραηλινών επίλεκτων μελών των ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο, θα είναι επίσης κατάληψη και απελευθέρωση χωριών και διαβίωση σε δύσκολες συνθήκες.
Όλα  αυτά «αποτελούν» προοίμιο πιθανών τουρκικών σχεδίων για την Μεγαλόνησο , ειδικά μετά την αποστολή 2 μικρών και ενός μεγάλου αποβατικού στην σύνθεση του «πολεμικού ναυτικού» των κατεχομένων .  
Η παρουσία των κομάντος από το Ισραήλ θα είναι εντυπωσιακή, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Κύπρο τόσο μεγάλος αριθμός στρατιωτών για σκοπούς άσκησης, από τη γειτονική χώρα.

Σχόλια