Θέλουν είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ…

Όταν ανεβαίνεις στην εξουσία με την «ταμπέλα» του μη εθνικιστή και του διαλλακτικού, η εμπειρία θα μπορούσε να δείχνει ότι αποτελεί ακόμα πιο επικίνδυνο αντίπαλο για την Ελλάδα και αυτό δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται από την ελληνική πλευρά…
Ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αφότου ανέλαβε την εξουσία στη χώρα του, έσπευσε να δώσει «διαπιστευτήρια μακεδονισμού» στο εσωτερικό συνεχίζοντας το γνωστό «βιολί» αντικατάστασης της σλαβικής ταυτότητας της χώρας και «ανακαλύπτοντας» ότι παρόλο που βρέθηκαν αιώνες μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή… είναι απόγονοί του.
Δεν έμεινε μόνο εκεί όμως. Παριστάνοντας τον μετριοπαθή και κάνοντας ορθή ανάγνωση του σημαντικού δυτικού ενδιαφέροντος της Δύσης επιχειρεί τη συντήρηση της διαφοράς με την Ελλάδα για το όνομα και παρά την ξεκάθαρη – καταρχήν – στάση των ΝΑΤΟϊκών, των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων, ότι η επίλυση της εκκρεμότητας είναι προϋπόθεση για την ένταξη, επιδιώκει να παραστήσει τον απελπισμένο και τον πιεζόμενο ασφυκτικά από τη Μόσχα για να πετύχει με κάθε τρόπο την ένταξη, παρακάμπτοντας το ελληνικό βέτο…
Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων, ο κύριος Ζάεφ εξέφρασε χθες την ετοιμότητά του… για… «παραχώρηση» στο ζήτημα της ονομασίας και να ενταχθεί στη Συμμαχία με την προσωρινή ονομασία, δηλαδή το «Former Yugoslav Republic of Macedonia» (FYROM), το οποίο μάλιστα το «σερβίρει» έξυπνα ως παραχώρηση, για το καλό του δυτικού κόσμου.
Όλα αυτά δεν είναι εκτιμήσεις υποκειμενικές. Ο κύριος Ζάεφ τα είπε στο κρατικό ραδιόφωνο της πατρίδας του… κι αυτό απόγονος του Βουκεφάλα (ασφαλώς… «μακεδονικό»)! Το πρόβλημα είναι μεγάλο για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Ο «μετριοπαθής» και «συνεννοήσιμος» Ζάεφ, μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος αντίπαλος από τον «έξαλλο εθνικιστή» Γκρουέφσκι.

Σχόλια