Τούρκοι αξιωματικοί: «Υπό διάλυση ο τουρκικός Στρατός - Διοικείται από φανατικούς ισλαμιστές»

Σε «μαύρα χάλια» φαίνεται πως βρίσκονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όπως αποκαλύπτουν Τούρκοι ανώτεροι αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε θέσεις του ΝΑΤΟ αλλά τώρα διώκονται από το καθεστώς Ενρτογάν. Επιπρόσθετα όπως λένε ο τουρκικός Στρατός διοικείται πλέον από ανίδεους στρατιωτικά αλλά φανατισμένους ισλαμιστές. Μάλιστα οι Τούρκοι αξιωματικοί προχωρούν και σε μια ομολογία: ότι ο τουρκικός Στρατός διαπράττει αγριότητες κατά του Κούρδων αμάχων.

Στην ιστοσελίδα VocalEurope μίλησαν Τούρκοι ανώτεροι αξιωματικοί οι οποίοι διώκονται  από τον Ερντογάν για συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 αποκαλύπτοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διάλυση χωρίς να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ουσιαστικά πολεμικές επιχειρήσεις.
Οι Τούρκοι αξιωματικοί εξηγούν πως η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Βόρεια Συρία η οποία ξεκίνησε λίγο μετά την απ΄πειρα πραξικοπήματος, είχε ως στόχο να δείξει ο Ερντογάν στην κοινή γνώμη της χώρας του ότι η Τουρκία  έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και ότι το αξιόμαχο δεν επλήγει ούτε στο ελάχιστο από τις εκαθαρίσεις στο εσωτερικό του στρατεύματος.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική όπως αποκαλύπτουν:
«Το αποτέλεσμα ήταν απώλειες συντρόφων μας και απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού. Αν και η επιχείρηση παρουσιάστηκε από τα φιλοερντογανικά ΜΜΕ ως μεγάλη επιτυχία, με τους ερντογανιστές στρατηγούς να αναλαμβάνουν τη διοίκησή της χωρίς όμως  να αντιλαμβάνονται κάποιο στρατηγικό πλαίσιο και επιχειρησιακό σχέδιο, κατέληξε ένα χάλι στο τέλος.
Δυστυχώς αυτός ο μαζικός διωγμός  θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς το κενό σε ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να φανταστείτε έναν ΝΑΤΟϊκό Στρατό να αναμένει για εντολές ενώ δεν διαθέτει στελέχη με απαιτούμενη εμπειρία στη διοικητική ιεραρχία;».
Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι υπάρχουν σημαντικές απώλειες και εξαιτίας του κουρδικού αντάρτικου, ενώ κατηγόρησαν τους ερντογανιστές στρατηγούς για αγριότητες εις βάρος του κουρδικού άμαχου πληθυσμού της Τουρκίας.
Μάλιστα είπαν και το εξής ενδιαφέρον: «Εάν είχαν όντως εμπλακεί στο πραξικόπημα οι 160 Τούρκοι στρατηγοί που διώκονται από τον Ερντογάν, σε σύνολο 324 του τουρκικού Στρατού, τότε το πραξικόπημα θα είχε… πετύχει.»
Ταυτόχρονα κατηγόρησαν τον  Ερντογάν ότι πλέον δημιουργεί έναν ισλαμιστικό Στρατό.
Όπως είπαν, αξιωματικοί που ήταν πριν στο περιθώριο εξαιτίας των σχέσεών τους με το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, είναι αυτοί που τώρα αναλαμβάνουν τα κρίσιμα πόστα στο στράτευμα.
«Πολλοί από αυτούς που είναι τώρα διοικητές ως νεοσύλλεκτοι ρωτούσαν που μπορούν να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα (όπως κάνουν οι σουνίτες)» σημειώνουν για να προσθέσουν:
«Σήμερα στον τουρκικό Στρατό εάν έχεις συστατική επιστολή από αξιωματούχο του AKP, αναλαμβάνεις τη θέση χωρίς να χρειάζεσαι κανένα άλλο προσόν. Αυτό οπωσδήποτε θα έχει τρομερές επιπτώσεις σε ολο το στράτευμα.
Εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, θεωρούμε ότι το ΝΑΤΟ θα έχει σε δύο ή τέσσερα χρόνια το πολύ έναν στρατό γεμάτο με εξτρεμιστές και σαλαφιστές».

Σχόλια