Πατέντα Μάχης: Κάλυμμα Διόπτρας

Όσοι χρησιμοποιούν συχνά όπλα που έχουν προσαρμοσμένη διόπτρα σκόπευσης, αργά ή γρήγορα, αντιλαμβάνονται αυτή τη πατέντα. Πρακτικά, είναι μία μικρή λεπτομέρεια που παρότι απλή, προσφέρει κάποια τακτικά πλεονεκτήματα. Αυτό ακριβώς θα δούμε σε αυτό το άρθρο.
Πηγή: GunCoArms.com

Το πρόβλημα είναι το καπάκι από το κάλυμμα της διόπτρας που για άγνωστο λόγο οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρέπει να είναι γυρισμένο προς τα επάνω όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία. Αυτό δημιουργεί μόνο τακτικά μειονεκτήματα καθώς περιορίζει την ορατότητα του σκοπευτή εκτός της διόπτρας, είναι πιο εύκολο να πιαστεί σε αντικείμενα (ειδικά όταν έχουμε κάνει παραλλαγή στο όπλο), και είναι πιο εύκολο να κλείσει από κάποια ακούσια κίνηση. Επίσης, στη συνέχεια θα δούμε και ένα λιγότερο γνωστό τακτικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου. Δυστυχώς, υπάρχουν και ακόμα χειρότερες πρακτικές όπως αυτή που βλέπετε στη συνέχεια όπου η περιφερειακή όραση του σκοπευτή περιορίζεται ακόμα περισσότερο έχοντας το ένα καπάκι στραμμένο σε μία κατεύθυνση και το άλλο σε άλλη.

Πηγή: LAPoliceGear.com

Θέλαμε να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά σε ένα άλλο τακτικό μειονέκτημα καθώς έχει μεγάλη σημασία στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι ότι η εσωτερική πλευρά του καλύμματος είναι συνήθως γυαλιστερή και έτσι το άνοιγμα προς τα επάνω αυξάνει πολύ τις πιθανότητες λάμψης του από τη θέση του εχθρού. Κάτι που κανένας σκοπευτής δε θα ήθελε ποτέ του. Βλέπετε ένα τέτοιο παράδειγμα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: ShotTimes.net

Η λύση σε αυτό είναι κάτι πολύ απλό που όλοι οι έμπειροι σκοπευτές γνωρίζουν. Περιστρέφουμε τη βάση του καλύμματος έτσι ώστε τα καπάκια από το κάλυμμα να ανοίγουν προς τα κάτω. Δηλαδή, όπως ακριβώς μπορείτε να δείτε στην επόμενη φωτογραφία μέσα στα κόκκινα πλαίσια.

Πηγή: WonderfulEngineering.com (επεξεργασμένη)

Ασφαλώς, ανάλογα με το όπλο και τη διόπτρα ίσως κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό ή απαραίτητο (π.χ. η διόπτρα δεν έχει κάλυμμα ή έχει κάλυμμα με λάστιχο). Ωστόσο, εφόσον είναι εφικτό, είναι μία πολύ καλή πρακτική που μειώνει τη πιθανότητα λάθους και προσφέρει το επιπρόσθετο τακτικό πλεονέκτημα του ευρύτερου πεδίου περιφερειακής όρασης.

Πηγή: TheAKForum.net (επεξεργασμένη)

Σχόλια