Η Τουρκία δουλεύει ύπουλα χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ και εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν αντιδρούμε σωστά. Απαγόρευσε από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη και τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο των ιπτάμενων ραντάρ (AWACS) του ΝΑΤΟ.


Έγγραφο-βόµβα σύμφωνα με τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αποκαλύπτει ότι η Αγκυρα, µε την ανοχή της κυβέρνησης, έχει απαγορεύσει από τον περασµένο Οκτώβριο τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο των ιπτάµενων ραντάρ (AWACS) του ΝΑΤΟ από Ελλάδα και Ιταλία προς Τουρκία και αντιστρόφως.
Παράλληλα, δεν επιτρέπει τη χρήση των στρατιωτικών µας αεροδροµίων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα ∆ωδεκάνησα, αλλά και των κυπριακών αεροδροµίων, πλην εκείνου της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι. Ταυτόχρονα, επεκτείνει τον χώρο της τουρκικής περιοχής ευθύνης για Ερευνα-∆ιάσωση σχεδόν στο… µισό Αιγαίο!
Το έγγραφο, που είναι χαρακτηρισµένο ως «εµπιστευτικό», απεστάλη στις 20 Μαΐου από το ΓΕΕΘΑ προς το υπουργείο Εξωτερικών και αποκαλύπτει ουσιαστικά πως η Τουρκία έχει µετατρέψει το Αιγαίο σε «γκρίζα ζώνη» για τα αεροσκάφη τύπου AWACS.
Την ίδια ώρα, παρά τις διαδοχικές παρεµβάσεις που έχουν γίνει στο ύψιστο στρατιωτικό επίπεδο (καθώς έχει ασχοληθεί προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης), αλλά και µια «προφορική αναφορά» από τον υπουργό Αµυνας, Πάνο Καµµένο, προς τον διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Βορειοατλαντική Συµµαχία υιοθετεί πλήρως τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις.
Πρόκειται για την μάχη των υδρογονανθράκων η οποία θα λάβει χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα εμπλέκοντας σε αυτήν Κύπρο, Τουρκία, Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ.
Οι Τούρκοι παίζουν στη κυριολεξία τα ρέστα τους  και αυτό όπως επισημαίνουν πολλοί έγκυροι γεωπολιτικοί αναλυτές, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την περιοχή και φυσικά για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ενδεχομένως όμως  να έχουμε ακόμη και «τεχνητό» πολεμικό  επεισόδιο από  τους Τούρκους, τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Αιγαίο,   στην φρενήρη προσπάθεια τους να «λάβουν» το  μερίδιο που τους  «αναλογεί», πάντα   σύμφωνα με τους ίδιους .
Το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν αφορά ακριβώς το ποίος θα ελέγχει τα κοιτάσματα, διότι σίγουρα αυτό  θα  γίνει από κονσόρτσιουμ ενεργειακών κολοσσών με εμπειρία στην εξόρυξη υποθαλασσίων κοιτασμάτων.
Το θέμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ένοπλη σύρραξη είναι το από που θα διέρχονται οι αγωγοί.

Πρόκειται για τεράστια συμφέροντα και σχέδια τα οποία θα «προσελκύσουν» πολεμικούς στόλους  και μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή αυτή. Η Ελλάδα όπως και να έχει  το ζήτημα θα αποτελέσει την «γέφυρα» που θα ενώσει την Μέση Ανατολή και την Ασία με την Ευρώπη. Η Τουρκία όμως παραμονεύει παντού και συνεχώς.

Σχόλια