Το hypercar Nio EP9 ξανασπάει το ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση του Nürburgring (βίντεο)


Στις 12 Οκτωβρίου του 2016 είχε θέσει το ρεκόρ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην εν λόγω πίστα, προσπερνώντας όμως και μοντέλα όπως το Nissan GT-R Nismo και το Lexus LFA Nürburgring.

Τότε, η εταιρεία είχε δηλώσει πως ο καιρός ήταν λίγο περίεργος όταν έγινε η απόπειρα για το χρόνο. Τώρα λοιπόν μάλλον ήταν λίγο καλύτερος, γι’ αυτό και στην νέα του προσπάθεια, το Nio EP9 με τον οδηγό αγώνων Peter Dumbreck στο τιμόνι του κατέβασε το χρόνο κατά 19” 22.

View image on Twitter

Αυτό σημαίνει 6’ 45” 90, άρα και την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ από αυτοκίνητο παραγωγής. Με άλλα λόγια ταχύτερα και από τη Lamborghini Huracán Performante, που πριν από λίγο καιρό είχε πάρει εκείνη το συγκεκριμένο τίτλο με χρόνο 6’ 52” 01.

Τώρα βέβαια το εάν θεωρείται αυτοκίνητο παραγωγής ένα μοντέλο που έχει ήδη κατασκευαστεί σε έξι μονάδες και άλλες 10 είναι προγραμματισμένες να κατασκευαστούν, είναι άλλο θέμα.

Όπως και να έχει σύμφωνα με την εταιρεία το ρεκόρ έχει γίνει και το μόνο που μένει είναι κι ένα video που να το αποδεικνύει.

Να θυμίζουμε ότι το Nio EP9 είναι ένα hypercar με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1 MW, δηλαδή 1.360 PS. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που κάνει 0-100 km/h σε 2,7” και τελική 312 km/h, ενώ είναι ικανό και να πετύχει πλευρική επιτάχυνση 2,53g.Σχόλια