Πλήρης παραποιήσει της ιστορίας - Πρόεδρος Αλβανίας: Οι τσάμηδες δεν ήταν συνεργάτες των φασιστών και των Ναζί, έκαναν μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο…

Δείτε τη έκαναν οι αλβανό – τσάμηδες στην ήπειρο κατά των ελλήνων στο παρακάτω video ΚΑΙ μετά διαβάστε τις ανιστόρητες δηλώσεις του αλβανού πρόεδρου.

Ήπειρος Αρχέγονος Ελλάς 

Μέρος 3ο: Τσάμηδες και Αλβανικές διεκδικήσεις.

 Μέρος 1ο,   Μέρος 2ο,   Μέρος 3ο



Ποιοι ήταν οι Τσάμηδες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην κατοχή για να εξοντώσουν τον χριστιανικό πληθυσμό στην Ήπειρο. Ποιος ήταν ο ρόλος του αρχηγού τους, Μαζάρ Ντίνο, που ονειρευόταν τη «Μεγάλη Αλβανία» (βίντεο)






Την περίοδο της Κατοχής ζούσαν στην Ήπειρο περίπου 20.000 μουσουλμάνοι οι οποίοι μιλούσαν την αλβανική γλώσσα και τους αποκαλούσαν «Τουρκοτσάμηδες».
Κατοικούσαν στην περιοχή της Θεσπρωτίας στις περιφέρειες Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών και Παραμυθιάς, τις οποίες αποκαλούσαν «Τσαμουριά».
Οι Τσάμηδες προσδοκούσαν τη «Μεγάλη Αλβανία» και στόχος τους ήταν να ανεξαρτητοποιηθούν. Στη συνέχεια θα ζητούσαν να ενσωματωθούν στο αλβανικό κράτος.



Ντοκουμέντο: Ο Μαζάρ Ντίνο θέτει τους ένοπλους Τσάμηδες στην υπηρεσία των Ναζι

Οι κύριοι εκφραστές αυτής της ιδέας ήταν τα αδέλφια Νουρί και Μαζάρ Ντίνο.

Ενοπλοι Τσάμηδες συνόδευσαν τον ιταλικό στρατό κατά τη σύντομη προέλασή του στο ελληνικό έδαφος τον Νοέμβριο του 1940. Τότε σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον χριστιανικών χωριών. Tο καλοκαίρι του 1943 συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, που τους έδιναν υποσχέσεις ανεξαρτησίας.

Οι καταδρομείς της γερμανικής μεραρχίας Εντελβάις έκαναν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, προκειμένου να εξολοθρεύσουν τα χωριά της περιοχής, τα οποία θεωρούσαν ότι ενίσχυαν το ελληνικό αντάρτικο.
Ο Μαζάρ Ντίνο και ο αδελφός του Νουρί (αρχική φωτογραφία) είχαν την πλήρη στήριξη των Γερμανών διοικητών και όταν έφτασε η ώρα της εξόντωσης των προκρίτων της Παραμυθιάς ξεκίνησαν τις συλλήψεις συνοδεία Γερμανού αξιωματικού.



ΠΙΝΑΚΑΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

του «Συστήματος Αλβανικής Πολιτικής Διοικήσεως («K.S.I.L.I.A.»)
κατά την κατοχή  στη  Θεσπρωτία.

Δολοφονηθέντες υπό των Τσάμηδων, μόνων ή εν συνεργασία με τα στρατεύματα Κατοχής

632
Εξαφανισθέντες και αρπαχθέντες ως όμηροι
428
Βιασμοί γυναικών και κορασίδων
209
Απαγωγαί
31
Πυρποληθείσαι οικίαι
2.332
Λεηλατηθέντα ολοσχερώς χωρία
53
Διαρπαγέντα Αιγοπρόβατα
37.556
Βοοειδή
9.285
Ιπποειδή
4.148
Πουλερικά(ολίγων μόνο χωρίων)
30.000
Κυψέλαι
742

Χρόνια αργότερα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θανάσης Γκόντοβος, εντόπισε μετά από έρευνα στα γερμανικά αρχεία σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι εκτελέσεις των αμάχων στην Παραμυθιά έγιναν βάσει του καταλόγου ονομάτων που είχε συντάξει η ηγεσία των Τσάμηδων στην περιοχή!





Τσάμηδες με ναζιστικά σύμβολα. Συνεργάστηκαν απροκάλυπτα με τον γερμανικό στρατό κατοχής
Τα επίμαχα έγγραφα και όλες τις στρατιωτικές διαταγές της γερμανικής διοίκησης Ηπείρου παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου». Σε ένα από αυτά αναφέρεται ξεκάθαρα:
«Ο πρόεδρος του Εθνικού Αλβανικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς, Μαζάρ Ντίνο, από την Παραμυθιά, είναι διοικητής του αλβανικού λόχου της Τσαμουριάς. Βρίσκεται στην υπηρεσία του Γερμανικού Στρατού. Παρακαλούνται οι υπηρεσίες να παρέχουν στο εν λόγω πρόσωπο στήριξη και αρωγή».

Τον Σεπτέμβριο του ’44, μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι αντάρτες του ΕΔΕΣ που κυριαρχούσαν στην περιοχή, προχώρησαν στη μαζική εκδίωξη των Τσάμηδων στην Αλβανία.
Στις 23 Μαΐου του 1945, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες, που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η ελληνική κυβέρνηση απαλλοτρίωσε τις περιουσίες τους και τις απέδωσε σε ντόπιους και έποικους.
Σήμερα οι Τσάμηδες αρνούνται ότι υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών και ζητούν να αποζημιωθούν. Η στάση τους αποτελεί παράμετρο του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού και συχνά «δηλητηριάζει» τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα-Αλβανία.

ΠΗΓΗ



Διαβάστε επίσης: «Όποιος θέλει φρέσκο κρέας να πάει στο χωράφι να πάρει τζάμπα όσο θέλει». Η κυνική περιγραφή της σφαγής της Παραμυθιάς από τους Τσάμηδες συνεργάτες των Ναζί. Η εκτέλεση των 49 πρόκριτων της πόλης (βίντεο με μαρτυρίες).



Μάιος 8, 2017

Ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα του αρχηγού του κράτους, κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν «Η συμβολή των Τσάμηδων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» με την ευκαιρία της 71ης επετείου από την ιστορική νίκη της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό, αναφέρει κείμενο της αλβανικής προεδρίας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ταυτόχρονα πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, οι επικεφαλής και τα μέλη
του «Συλλόγου των Τσάμηδων», εξόριστοι τσάμηδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της μαζικής εξόντωσης, ερευνητές, ιστορικοί και αρθρογράφοι, όπως σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Αλβανίας υπεραμύνθηκε τους Αλβανοτσάμηδες και μάλιστα εξήρε το έργο τους: 

«Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Αλβανοί έχουν θέση με τη συμβολή τους στη μεγάλη αντιφασιστική συμμαχία και οι Τσάμηδες Αλβανοί μας κάνουν υπερήφανους για την προσφορά τους στην υπηρεσία της ελευθερίας και της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτές  των Εβραίων, μετά τον παγκόσμιο πόλεμο. Οι Αλβανοτσάμηδες δεν ήταν συνεργάτες των Φασιστών και των ΝΑΖΙ. Παρά του ότι αυτοί έγιναν μέρος των σφαγών στην Τσαμουριά.

Στον μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο, συνέβαλαν ουσιαστικά και ηθικά. Κατά εκατοντάδες εντάχθηκαν στις τάξεις του ΕΛΑΣ και του  ΕΑΜ πολεμώντας για την ελευθερία.

Με την επέκταση του αντιφασιστικού πολέμου κατά της γερμανικής κατοχής, ο λαός της τσαμουριάς εντάχθηκε ανεπιφύλακτα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των κατακτητών και διαμόρφωσαν το 4ο Τάγμα του 15ου  Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Από τον μικρό πληθυσμό των αλβανοτσάμηδων εντάχθηκαν 500 μαχητές που πολέμησαν γενναία  και αποφασιστικά εναντίον των κατακτητών ΝΑΖΙ.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος Νισάνι δήλωσε:

Σε αυτήν την αξιοσημείωτη ημέρα, την 71η επέτειο της νίκης επί του ναζισμού και του φασισμού, οι Αλβανοί ως έθνος γενικά και η κοινότητα των τσάμηδων συγκεκριμένα,  βρέθηκαν μαζί με τους μεγαλύτερους συμμάχους κατά των φασιστών με αναμφισβήτητη συμβολή τιμώντας την ιστορία του αλβανικού έθνους! 
Αιωνία  η μνήμη και το έργο των αλβανών ηρώων, από όπου και αν προέρχονται, όπως οι τσάμηδες,  που έπραξαν τις πιο μεγαλειώδεις  θυσίες για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες.
(president.al)

Σχόλια