Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης, η οποία κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης από αργά το απόγευμα και μετά επικεντρώθηκε στην οξεία -προσωπική- σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επί της αρχής και όλων των άρθρων. Η ΝΔ επί της αρχής και των άρθρων , 1, 2, 10, 15 και 163.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.

Η συζήτηση έγινε απούσης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις.

Η Χ.Α. επέλεξε να απουσιάσει και από την ψηφοφορία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους 16 βουλευτές του κόμματος του, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία δήλωσαν ότι «δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία».

Παράλληλα αναφέρουν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. πηγη

Σχόλια