ΗΠΑ: Οι Sikorsky-Boeing αποκάλυψαν το νέο σχέδιο επιθετικού ελικοπτέρου FVL

Οσυνεταιρισμός των Sikorsky-Boeing αποκάλυψε το σχέδιο του επιθετικού ελικοπτέρου της πρότασης “Μελλοντικής Κάθετης Ανύψωσης” (FVL) που βασίζεται στο SB>1 Defiant το οποίο εξελίσσεται για την προσπάθεια της “επίδειξης τεχνολογίας διακλαδικού πολλαπλού ρόλου” – Joint Multirole (JMR) Technology Demonstration (TD) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).
Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνεται σε προωθητικό βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε την 10η Απριλίου στο διαδίκτυο από τον συνεταιρισμό, δείχνει μια επιθετική έκδοση του ελικοπτέρου με το διπλό ομόκεντρο στροφείο SB>1 Defiant να πετάει μαζί με το βασικό μεταφορικό ελικόπτερο. Ενώ και οι δυο πλατφόρμες φαίνονται να μοιράζονται πολλά σε όρους κοινής τυποποίησης, η επιθετική έκδοση περιλαμβάνει το διθέσιο σε σειρά πιλοτήριο, τις πτέρυγες ανάρτησης όπλων, και έναν όπλο ρύγχους που είναι συνώνυμα αυτής της κλάσης ελικοπτέρου.
Το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) ξεκίνησε το πρόγραμμα JMR-TD/FVL για να δημιουργήσει μια οικογένεια πλατφορμών που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα ελικόπτερα. Αυτή η οικογένεια πρόκειται να χωριστεί στα μεσαία FVL (προς αντικατάσταση των πλατφορμών Apache και Black Hawk) και τα βαρέα FVL (προς αντικατάσταση του Chinook).
Επί του παρόντος ο Στρατός των ΗΠΑ δίνει έμφαση στο μεσαίο FVL, και για αυτή την απαίτηση αναπτύσσονται τα SB>1 Defiant και the Bell Helicopter V-280 Valor (επιπροσθέτως στις Boeing-Sikorsky και Bell, ο στρατός ανέθεσε συμβάσεις στις AVX και Karem για να συνεχίσουν την έρευνα του στις μελλοντικές τεχνολογίες ελικοπτέρων).
Καθώς το μεσαίο FVL είναι η μια απαίτηση, ίσως να είναι απαραιτήτως ικανοποιούμενοι με μια πλατφόρμα. Θα μπορούσε το μεσαίο FVL να περιλαμβάνει μια συμπληρωματική επιθετική πλατφόρμα σύμφωνα με το πρότυπο του έργου που παρουσιάστηκε στο βίντεο των Boeing-Sikorsky, ή ίσως μια κατά παραγγελία λύση όπως το Sikorsky S-97 Raider.
Οι Sikorsky-Boeing και Bell Helicopter επιλέχθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 για να εξελίξουν και επιδείξουν αντιστοίχως τις πλατφόρμες SB>1 Defiant και V-280 Valor ως τα τέλη του 2017.
Ενώ οι Sikorsky-Boeing αναπτύσσουν πάνω στο πρώην X2 για να εξελίξουν ένα ελικόπτερο με διπλό ομόκεντρο στροφείο για το Defiant, η Bell επέλεξε να συνεχίσει με την ανάπτυξη κεκλιμένου στροφείου για το Valor [Η AVX βρίσκεται στην φάση ωρίμανσης της σχεδίασης διπλού ομόκεντρου στροφείου, ενώ η Karem εστιάζει στο έργο του Κεκλιμένου Στροφείου Βέλτιστης Ταχύτητας (OSTR)].

Gareth Jennings

Σχόλια