Πατέντα Μάχης: Κάλυμμα Μάσκας

Αυτή η πατέντα είναι πολύ διαδεδομένη έπειτα από τόσα χρόνια πολέμων σε ερήμους αλλά είναι άξια αναφοράς. Αφορά τη πατέντα κατασκευής καλύμματος για τα γυαλιά-μάσκες ερήμου. Ένα βασικό εξοπλισμό των περισσότερων στρατιωτών σήμερα. Φυσικά, την ίδια πατέντα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς σε πολλές διαφορετικές συνθήκες.
Πηγή: AmmoLand.com

Σήμερα οι περισσότερες μάσκες τέτοιου τύπου έρχονται με έτοιμο κάλυμμα που απλά ο χειριστής το τραβάει για να τη καλύψει. Αυτό έχει διπλό στόχο σε στρατιωτικό επίπεδο. Αρχικά προστατεύει τα γυαλιά της μάσκας, κάτι σημαντικό ειδικά σε περιβάλλοντα ερήμου, αλλά έχει και ένα άλλο σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα. Καλύπτοντας τη μάσκα δεν είναι πλέον δυνατή η αντανάκλαση φωτός που μπορεί να προδώσει τη θέση του μαχητή. Βλέπετε παρακάτω μία σύγχρονη μάσκα ερήμου που έχει ενσωματωμένο κάλυμμα.

Πηγή: AirsoftAtlanta.com

Καλώς ή κακώς, στις Ένοπλες Δυνάμεις τέτοια καλύμματα συνήθως δεν είναι διαθέσιμα. Έτσι γεννήθηκε η πατέντα μάχης που περιγράφουμε εδώ. Ο στρατιώτης κόβει το κάτω μέρος από μία κάλτσα και την περνάει μέσα από τον ιμάντα της μάσκας. Οπότε έχει πρακτικά το ίδιο ακριβώς κάλυμμα αλλά με αυτοσχέδιο τρόπο.

Πηγή: DianeRehm.org

Η πατέντα αυτή χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα και είναι καλό να τη γνωρίζει κανείς. Ακόμα και ως πολίτης δεν αποκλείεται να τη χρειαστεί κάποιος για κάποια παρόμοια, ή και ακριβώς την ίδια εφαρμογή.


Πηγή: TheDailyBeast.com

Σχόλια