Εβραίοι Ραβίνοι: «Ο ρωσικός στρατός έχει έρθει στην Μ.Ανατολή για να κατακτήσει το Ισραήλ» – Έρχεται πόλεμος Γωγ και Μαγώγ


Αν  οι σχέσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνονταν φιλικές, η επίθεση από τις ΗΠΑ με ισραηλινή προτροπή αποκάλυψε «μία προφητεία 400 χρόνων η οποία προειδοποιεί ότι οι μεσσιανικές προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στο Ισραήλ θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο επιθετικές από ό, τι υποψιάζεται κανείς οδηγώντας σε έναν πόλεμο» .
«Και εσύ ο γιος του ανθρώπου προφήτευσε εναντίον του Γωγ και πες: Έτσι λέει ο Κύριος και Θεός: Δέστε, εγώ είμαι εναντίον σου Γωγ επικεφαλής πρίγκιπας της Μεσέχ και σαλπίγγων.» Ιεζεκιήλ 39: 1 ( Ισραηλινή Βίβλος™).
Η προφητεία, που αποδόθηκε από τον Ben Solomon  Zalman, έναν από τους μεγαλύτερους λόγιους της Τορά του 18ου αιώνα, γνωστό ως Βίλνα Γκαόν ο οποίος αναφέρει:
«Αν τα πλοία του Βασιλείου της Ρωσίας διασχίζουν τα Στενά του Βοσπόρου (στη βορειοδυτική Τουρκία), θα πρέπει να βάλουμε τα ρούχα που φοράμε το Σάββατο , γιατί αυτό μας  λέει ότι η έλευση του Μεσσία είναι πολύ κοντά.»
Όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος , τον Νοέμβριο του 2015 η  ανάφλεξη ενός πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, έμοιαζε ότι θα  επαλήθευε την προφητεία .
Πριν από δύο μήνες, το Ρωσικό Ναυτικό απέπλευσε για τη Μεσόγειο, ενισχύοντας την ήδη τεράστια στρατιωτική παρουσία  στην περιοχή και θέτοντας τις βάσεις για την προφητευόμενη  αντιπαράθεση η οποία θα ελάμβανε  χώρα  ανά πάσα στιγμή.
Σε μια διάλεξη την περασμένη εβδομάδα, ο ραβίνος Γιεκουτιέλ Φις , συντάκτης του βιβλίου της Καμπάλα  Sod Hachashmal («Μυστικό της ηλεκτρικής ενέργειας»), σημείωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την προφητεία του Gaon, αλλά ισχυρίστηκε ότι η διδασκαλία έχει ακόμα πιο αρχαίες ρίζες .
Ο Ραβίνος Φις απέδωσε την αρχική προφητεία στον Σαμψών Μπεν Πέσαχ Οστρόπολι, έναν μυστικιστή ο οποίος σκοτώθηκε σε πογκρόμ στην Πολωνία το 1648.
Στο βιβλίο του Dan Mahaneh («Το στρατόπεδο του Dan»), το οποίο έκτοτε έχει χαθεί, ο ραβίνος Ostropoli δηλώνει την ίδια αξίωση για τη Ρωσία με την κατάκτηση της Τουρκίας.
Αλλά σε αντίθεση με την προφητεία που δόθηκε από τον Βίλνα Γκαόν, ο Ostropoli προσθέτει ότι η Ρωσία θα κάνει  πραγματική την πρόθεση της  και θα κατακτήσει το Ισραήλ.
Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ φαίνεται να τηρεί ουδέτερη πολιτική στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή που επικεντρώνεται γύρω από τη Συρία, και η τριβή μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει και το Ισραήλ .
Αλλά η Ρωσία δεν ήταν ποτέ ουδέτερη στην περιοχή και το σύνολο των περιφερειακών   εχθρών του Ισραήλ  διαθέτουν ήδη  ρωσικά όπλα .
Στη Συρία, η ρωσική δύναμη  βοηθά τον  σύμμαχό της,  πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ, εδώ και πολύ καιρό δηλωμένο εχθρό του Ισραήλ, για την αντιμετώπιση των επαναστατικών δυνάμεων σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.
Στο  Ιράν, το οποίο έχει ορκιστεί να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη, η Ρωσία παρείχε πρόσφατα εξελιγμένα οπλικά συστήματα S-300 στην ιρανική Επαναστατική Φρουρά .
Όσον αφορά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, ο καθηγητής Efraim Inbar του περίφημου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat  δήλωσε ότι οι σχέσεις μπορεί να μην είναι τόσο θερμές όσο φαίνονται.
«Οι σχέσεις αυτές βασίζονται σε συγκεκριμένες και στενές αντιλήψεις, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις», τόνισε ο καθηγητής Inbar .
«Με ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη να πετούν τόσο κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ αυτό είναι απαραίτητο, και είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να μην έχει  οποιεσδήποτε διαφορές με τη Ρωσία.
Αλλά δεν υπάρχει επίσημη συνθήκη ή επίσημη συμφωνία γι αυτό το θέμα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος με το Ιράν, υποστηρίζει την Χεζμπολάχ και ακόμα έχει σχέσεις με τη Χαμάς», προειδοποίησε ο καθηγητής Inbar προειδοποίησε.
Σε μια διάλεξη που έδωσε το περασμένο έτος, ο ραβίνος Moshe Sternbuch, επικεφαλής δικαστής του Edah HaChareidis στην Ιερουσαλήμ, συζήτησε την προφητική διδασκαλία, διερωτώμενος γιατί η Τουρκία θα συγκρουστεί με την Ρωσία τελικά, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι πολύ ανώτερη στρατιωτικά.
 «Βλέπουμε σε αυτό την εκπλήρωση της διδασκαλίας των σοφών μας, ότι όταν ο Μεσσίας ( των Εβραίων) θα έρθει, ο Γιαχβέ θα στρέψει τα  βασίλεια το ένα εναντίον του άλλου και θα αρχίσει  παγκόσμιος πόλεμος παρά τη θέλησή τους», εξήγησε ο ραβίνος Sternbuch.
Η αρχική έκδοση της προφητείας που γράφτηκε από το ραβίνο Ostropoli σημειώνει ότι το Ισραήλ θα υποστεί πολλές δοκιμασίες .
Κατά την πρώτη περίοδο , το Ισραήλ θα είναι υπό τουρκική κατοχή, μετά την οποία θα έρθει  υπό βρετανική κυριαρχία, και, στο τέλος, το Ισραήλ θα είναι υπό την κυριαρχία της Ρωσίας.



Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβερνούσε το σημερινό Ισραήλ κατά τη στιγμή που ο ραβίνος Ostropoli έγραψε το βιβλίο του αλλά η Βρετανική παρουσία στην  Παλαιστίνη ήρθε μετά από περίπου 300 χρόνια. Η Ρωσία δεν έχει κατακτήσει ακόμα το Ισραήλ, αλλά ο ρωσικός στρατός ευρίσκεται πάρα πολύ κοντά  στην Ιερουσαλήμ παρά ποτέ, όπως συμβαίνει σήμερα.



ΠΗΓΗ

Σημείωση: 

Το enwmeniellada.blogspot.gr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα όπως περιγράφοναι στις ετικέτες του blog.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

Σχόλια