ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ! - Που φτάσαμε: Θα πληρώνουμε όποιον αλλοδαπό δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου για να πάει στην χώρα του!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
                      Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που πλέον θα πληρώνουμε όποιο αλλοδαπό δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου ώστε να πάει στην χώρα του!
Το χρηματικό αυτό «μπόνους» θα δίδεται σε πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης μετά από απόρριψη της αίτησης ασύλου
Αυτός είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel online.
Μετά οι αλλοδαποί θα προχωρούνε σε «εθελούσια επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους.
Περιττό να πούμε ότι η κίνηση αυτή θα αποτελεί επιπλέον κίνητρο για ένα αλλοδαπό να έρθει στην χώρα αφού αν δεν καταφέρει τελικάν να πάεισ την Βόρεια Ευρώπη ή να μείνει στην Ελλάδα μέρος των χρημάτων που ξόδεψε για να έρθει αν όχι όλα θα τα παίρνει πίσω!
«Η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου. Ένα επιπλέον χρηματικό μπόνους ενδέχεται τώρα να διασφαλίσει ότι λιγότεροι πρόσφυγες θα στραφούν με έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης επί της αίτησης ασύλου τους».
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μελλοντικά να προσφέρει ένα επιπρόσθετο χρηματικό κίνητρο σε πρόσφυγες και μετανάστες («Cash Grant), προκειμένου να αποσύρονται από τη διαδικασία της έφεσης, ενθαρρύνοντάς τους έτσι να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΜΟ) έχει εκπονήσει κοινό σχέδιο με την Ελλάδα, το οποίο εστιάζει ιδίως στους πρόσφυγες και μετανάστες των hotspot της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου, της Σάμου και της Κω, που είναι υπερπλήρη.
«Εκεί φιλοξενούνται ήδη 8600 άνθρωποι. Στόχος είναι να ανακουφισθεί αισθητά η Ελλάδα στη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου.»
Σύμφωνα με τον IMO «oι πρόσφυγες που οικειοθελώς αποφασίζουν να επαναπατριστούν θα λαμβάνουν «μπόνους ύψους 500 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησής τους. (…) To πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Κομισιόν: τα τρία τέταρτα των κονδυλίων για τα μπόνους επαναπατρισμού προέρχονται από την ΕΕ».
Το ποσό αυτό θα αυξάνεται στα 1500 ευρώ για ειδικές κατηγορίες –γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους.

Σχόλια