ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ «Πόλεμο» κήρυξε η Τουρκία στις ΗΠΑ: Ασκήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις κατά του αρχηγού της CIA, εισαγγελέων κλπ.!


του Γιάννη Πετρίδη
Λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που θα αλλάξει την μορφή της τουρκικής δημοκρατίας, η Αγκυρα δείχνει πλέον καθαρά τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου ασκήθηκε ποινική δίωξη και ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος 17 κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων, αλλά και Τούρκων πολιτών που διαμένουν στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών τον πρώην αρχηγό της CIA Τζον Μπρέναν!
 
Οι κατγορίες για τις οποίες διώκονται οι κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», «απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης» και «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», συμπληρώνει το τουρκικό πρακτορείο.
 
Η κίνηση είναι καθαρά επιθετική κατά της Ουάσιγκτον και τα αποτελέσματα της έρευνας φυσικά προδιαγεγραμμένα: Το πιθανότερο, όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές στην Αγκυρα είναι η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αρχηγού της CIA (παραιτήθηκε μετά την εκλογή Ν.Τραμπ), στοχοποιώντας έτσι ολόκληρο το αμερικανικό κράτος.
 
Την έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, κατηγορώντας την CIA ότι διατηρεί σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.
 
Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα, τον οποίο ανάγκασε σε παραίτηση ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, το πρώην στέλεχος της CIA Γκράχαμ Φούλερ όπως και Αμερικανοί ακαδημαϊκοί.
 
Επιπλέον διώκονται οι Τούρκοι υπήκοοι Φαρούκ Ταμπάν, πρόεδρος της Turkic American Alliance (TAA) και ο Τάλχα Σαράτς του Turkish American Business Network, σύμφωνα με το Ανατολή.
 
Το Ανατολή εξηγεί ότι ορισμένοι από τους υπόπτους συναντήθηκαν σε νησί στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης την ημέρα που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα και σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη δύο ημέρες αργότερα.
 
Η ενέργεια είναι πρωτοφανής από όλες τις απόψεις

Σχόλια