Συναγερμός στις Αρχές για «χτύπημα» της ΜΙΤ- Τούρκος δημοσιογράφος: «Ιμάμηδες σε ρόλο πράκτορα στην Ελλάδα» (βίντεο)


της Μαρίνας Νικολάκη
                     Ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, Αμπντουλαχ Μποσγκούρτ, που έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προ ημερών για περίεργη κινητικότητα των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε: «Εγω θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που ενδιαφέρουν τους Τούρκους όπώς του μουσείο του Ατατούρκ και ακόμη και τα τζαμιά όπου συχνάζουν». Και βγήκε τελικά μάλλον αληθινός μετά τη σύλληψη για κατοχή ολόκληρου οπλοστάσιου στη Ξάνθη.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να προδιαθέτουν σοβαρά προβοκάτσια όπου οι ελληνικές Αρχές περιμένουν χτύπημα στη χώρα, για το οποίο εάν γίνει θα πραγματοποιηθεί προσπάθεια να φορτωθούν οι γκιουλενιστές ενώ ξεκάθαρα πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Τουρκία ήδη θεωρεί μετά από το επεισόδιο με τους οχτώ αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα ότι υποθάλπτουμε υποστηρικτές του Γκιουλέν, άρα είμαστε εναντίον του Ρ.Τ.Ερντογάν. Για τον λόγο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξαπολύσει πράκτορες της ΜΙΤ στη χώρα, στους οποίους μπορεί να δώσει απρόβλεπτες εντολές ανα πάσα στιγμή προκαλώντας επεισόδια που ούτε καν έχουμε φανταστεί.

«Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους [σ.σ στην Ελλάδα].  Ετοιμάζεται [σ.σ. από την Τουρκία] κάτι;», είχε αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος δημοσιογράφος.
«Έχω πληροφορίες για το γενικό πλαίσιο των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες εστιάζουν σε δύο σημεία και προέρχονται από δύο διαφορετικές αξιόπιστες πηγές που έχω.

Πρώτον, αύξησαν τον αριθμό των τούρκων πρακτόρων τους εντός της Ελλάδας και, δεύτερον, υπάρχει εντατικοποιημένος σχεδιασμός στα κεντρικά των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Αυτά τα δύο σημεία με ανησυχούν ιδιαιτέρως», αναφέρει σε σημερινή συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο ίδιος σημειώνει πως «σε ορισμένες χώρες έχουν εκδιώξει ιμάμηδες και η Γερμανία διεξάγει έρευνα για συνεργασία ιμάμηδων με τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες για παράνομο φακέλωμα και κατασκοπεία,. Ελέγχουν περίπου 150.000 ιμάμηδες. Είναι μια τεράστια επιχείρηση και αυτοί στέλνουν ιμάμηδες στο εξωτερικό. Ουσιαστικά λειτουργούν ως πράκτορες της τουρκικής κυβέρνησης».
Να σημειωθεί ότι,  το δημοψήφισμα διεξάγεται στην Τουρκία στις 16 Απριλίου δηλαδή την Κυριακή Πάσχα, και έως τότε ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
ΠΗΓΗ

Σχόλια