Οι Γερμανοί θέλουν νέα κατοχή έως το 2040: 120 δισ χάνουν αν «παγώσουν» τα επιτόκια των ελληνικών δανείων

Σύμφωνα με γερμανική  εφημερίδα η οποία επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  εάν  «παγώσουν» τα επιτόκια  στα ελληνικά δάνεια θα χαθούν  120 δισ. ευρώ από τις τσέπες των Γερμανών .

Το έγγραφο του γερμανικού  υπουργείου Οικονομικών έχει την υπογραφή του υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και είναι ένα εσωτερικό έγγραφο που ήρθε σε γνώση της εφημερίδας Handelsblatt.

Ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχεται «κούρεμα» του χρέους, δεν δέχεται «πάγωμα» των επιτοκίων, υπολογίζοντας ότι η χώρα έχει να λαμβάνει από την Ελλάδα έως το 2040 και παραπέρα.

Πρόκειται όμως για πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για είσπραξη των χρημάτων από μια ήδη χρεοκοπημένη χώρα που παλεύει να επιβιώσει ενώ τα «κοράκια» υπολογίζουν τι έχουν να λαμβάνουν.

« Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι προγονοί μας και είχαν απόλυτο δίκιο .

Η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πιέζει τους πιστωτές της να την διευκολύνουν  περαιτέρω αλλάζοντας τους όρους αποπληρωμής των δανείων.

Το γερμανικό έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι συμφωνηθέντα μέτρα μεταρρυθμίσεων και οι πρωταρχικοί στόχοι  του πλεονάσματος πρέπει να διατηρηθούν, και στην ουσία να εξοντωθεί ο ελληνικός λαός στο σύνολο του .

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μεταβεί στα μέσα Απριλίου στην Ουάσιγκτον με αφορμή τη διεξαγωγή της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

 Εκεί, στα «γραφεία με τις κλειστές θύρες», η ελληνική κρίση ενδέχεται να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγματεύσεων, σημειώνει το δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι στις πιέσεις που ασκεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους οι Γερμανοί θα αρνηθούν για μία ακόμη φορά .

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει πως τάχα επιθυμεί  να δρομολογήσει κάποια  μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά το 2018, αλλά στην ουσία ο ίδιος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η ελάφρυνση να είναι τόσο εκτεταμένη ώστε να ισοδυναμεί με ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Το  γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι τα επιτόκια (για την Ελλάδα) θα σημειώσουν αύξηση έως το 2040 φτάνοντας μέχρι και στο 3,3%. Αντίστοιχα υψηλότερες θα ήταν και οι πληρωμές τόκων της Αθήνας προς τους δανειστές της.

Η Ελλάδα όμως δεν πρόκειται να επιβιώσει ποτέ εφόσον κάνει αυτά που την προστάζουν οι «δανειστές» σε καμία των περιπτώσεων και θα μετατραπεί σε ένα υπόδουλο κράτος στην Γερμανία , η οποία εφαρμόζει την ίδια ακριβώς τακτική με την την περίοδο της κατοχής το 1941-44.

Περίοδο κατά την οποία η χώρα αυτή υφάρπαξε χιλιάδες ελληνικά προϊόντα παντός είδους τρόφιμα και χρήμα αφήνοντας την χώρα μας κυριολεκτικά «ρακένδυτη».

Ούτε και τότε όμως ούτε και τώρα θα μπορέσουν οι Γερμανοί Τεύτονες να επιτύχουν τα άνομα σχέδια τους και στο τέλος …θα χάσουν εντελώς τα πάντα.

πηγη

Σχόλια