ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΡΙΟ Ελληνικός θρίαμβος: Χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο 25μ. (upd)

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη. Ταπείνωσε την 34χρονη γερμανίδα Μόνικα Χαρς, στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος αεροβόλο πιστόλι 25μ. στο Ρίο.Με νίκη 8-6 επί της Γερμανίδας Μόνικα Καρς στον τελικό του αγωνίσματος η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα, διπλασίασε τα δικά της μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και επιβεβαίωσε πως ανήκει στην ελίτ του κόσμου.

Ακόμη μία τεράστια επιτυχία, μεγαλύτερη από την προηγούμενη, για την Άννα Κορακάκη, η οποία το βράδυ της Τρίτης αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 25 μέτρα πιστόλι!
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, αφού παρά το αρχικό 6-0 της Κορακάκη η Καρς επέστρεψε και ισοφάρισε σε 6-6. Στον έβδομο γύρο πάντως η Ελληνίδα πήρε το πολυπόθητο "δίποντο".
Από τον ημιτελικό των οκτώ αθλητριών η Κορακάκη είχε περάσει με την καλύτερη επίδοση συγκεντρώνοντας 19 πόντους. Μάλιστα στις πρώτες πέντε σφαίρες είχε το απόλυτο (5/5). Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Κινέζας Ζανγκ, η οποία στο μικρό τελικό έχασε και το χάλκινο μετάλλιο από την Ελβετίδα Γκέρμπερ που επικράτησε 8-4.
Το πόσο σπουδαίο είναι αυτό που πέτυχε η νεαρή σκοπεύτρια, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτη μετά τον Κώστα Τσικλητήρα και το 1912 που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς.
Για την Ελλάδα είναι το πρώτο χρυσό σε Ολυμπιακούς μετά τους Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Την Κυριακή η Άννα Κορακάκη είχε αναδειχθεί "χάλκινη" Ολυμπιονίκης στα 10μ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξασφάλισε ήδη το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα η Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 25μ. στο Ρίο.Πάει ολοταχώς για το χρυσό.
Η Άννα Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στα ημιτελικά των 25 μέτρων με πιστόλι και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.
Ακόμα,η  Ελληνίδα αθλήτρια εξασφάλισε ήδη το δεύτερο μετάλλιό της -και της Ελλάδας- στο Ρίο -μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα αεροβόλο- και θα παίξει σε λίγα λεπτά (21:55) για το χρυσό.
Επιλέον, η αντίπαλός της εκεί θα είναι η 34χρονη Μόνικα Χαρς, η οποία βγήκε δεύτερη με 18 πόντους. Η Γερμανίδα είναι γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1982, 14 χρόνια μεγαλύτερή της.
Η 20χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά και αυτόν τον αγώνα της, ήταν εξ αρχής στις πρώτες θέσεις και στις τελευταίες βολές "καπάρωσε" την κορυφή του ημιτελικού.
Πως προκρίθηκε στον τελικό
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με νέα εκπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό, πήρε την πρώτη θέση με 19 εύστοχες προσπάθειες και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος όπου με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Μαρς θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η 20χρονη Άννα στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια κι ότι κι αν συμβεί στον τελικό θα γράψει ιστορία.
Στον ημιτελικό ήταν και πάλι συγκλονιστική καθώς ξεκίνησε με 5/5 πετυχημένες βολές, ενώ δεν πτοήθηκε από το κακό δεύτερο σετ (είχε 3/5) που την έριξε στην 3η θέση κι ανέκαμψε αμέσως. Στο τρίτο σετ βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση ισόβαθμη με άλλες δύο αθλήτριες και στις τελευταίες δέκα βολές είχε Ολύμπια ψυχραιμία κατακτώντας την πρώτη θέση που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Σχόλια