Η άλλη Ελλάδα - Στρατιωτικό τζάκετ που παράγει ...ενέργεια και είναι made in Greece!

Στρατιωτικό πανωφόρι ενισχυμένο με πάνελ φωτοβολταϊκών για να παρέχει ενεργειακή ανεξαρτησία σε στρατιώτες και στελέχη του στρατού.  
 Το παραπάνω... καινοτομικό προϊόν παρουσιάζεται μεταξύ άλλων στη 13η NANOTECHNOLOGY2016. Το εκθεσιακό πολυγεγονός στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, δρ. Στέργιο Λογοθετίδη «με το παραπάνω τζάκετ ένας στρατιώτης που βρίσκεται για παράδειγμα στο βουνό είναι ενεργειακά ανεξάρτητος και δεν χρειάζεται να κουβαλά μπαταρίες για να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει με τους δορυφόρους». 

Όπως δήλωσε στο ka-business.gr ο «γκουρού» της Νανοτεχνολογίας στην χώρα μας η αντικατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ με νέα μικρά, εύκαμπτα, ελαφριά και εκτυπωμένα φωτοβολταϊκά μπορεί να αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα νέα φωτοβολταϊκά βρίσκουν εφαρμογή σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τσάντες, τέντες, υπαίθρια μπαρ που δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα κ.α.

«Οι εφαρμογές των werables ηλιακών πάνελ είναι άπειρες. Για παράδειγμα για το παραπάνω τζάκετ συνεργαστήκαμε με εταιρίες που δουλεύουν για τον στρατό. Πρέπει τώρα οι εταιρίες αυτές να προχωρήσουν στην μαζική παραγωγή τέτοιων τζάκετ» καταλήγει ο κ. Λογοθετίδης.
ΠΗΓΗ

Σχόλια