Η πρωταγωνίστρια της κρίσης των Ιμίων φρεγάτα (F240) Yavuz στα χέρια των πραξικοπηματιών - Όμηρος ο αρχηγός του τουρκικού Στόλου [upd]

Στα χέρια των πραξικοπηματιών που έχουν καταλάβει την τουρκική φρεγάτα (F240) Yavuz βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός του τουρκικού Στόλου! Η φρεγάτα καταλήφθηκε με επιχείρηση ομάδας SAT που έχει συνταχθεί με τους πραξικοπηματίες.

Το πλοίο ήταν ο πρωταγωνιστής από τουρκικής πλευράς της κρίσης των Ιμίων το 1996, αφού από αυτό αποβιβάστηκε η ομάδα των SΑS-SAT που κατέλαβε των δυτική Ιμια, όταν ο πλοίαρχος κατάφερε να σπάσει τον ελληνικό κλοιό και να προσεγγίσει την βραχονησίδα.
Η υπόθεση αυτή αποτελεί το βασικό θέμα ενδιαφέροντος των τουρκικών αρχών αυτή την ώρα, αφού έρχεται να προστεθεί στην δεκάωρη ομηρεία του στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, αρχηγού του τουρκικού γενικού επιτελείου, ο οποίος εκρατείτο από τους πραξικοπηίες για δέκα ολόκληρες ώρες.
Αφού απελευθερώθηκε ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, έγινε γνωστό ότι οι πραξικοπηματίες έχουν υπό τον έλεγχό τους την τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ, η οποία βρίσκεται εν όρμω στο ναύσταθμο του Γκολτσούκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί στρατιωτικοί διοικητές είναι όμηροι των πραξικοπηματιών.
Oι υποστηρικτές του Ερντογάν μπλοκάρουν την είσοδο της ναυτικής βάσης GolcukΠΗΓΗ

Σχόλια