Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιγοστεύει η άμμος στην κλεψύδρα


Οταν τελειώσει το καλοκαίρι, αυτή η κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και την απύθμενη οργή των πολιτών. Τίποτα δεν θα το σταματήσει αυτό, ούτε η μανιώδης προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης με κάθε μέσο. Μαζί με όποιον άλλο δαίμονα κατασκεύασαν, θα βρεθούν στο στόχαστρο, θα γευθούν το δηλητήριο με το οποίο πότισαν τα μυαλά των πολιτών.

Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας ακούγεται μονότονα η ίδια κουβέντα: «Αυτή η συνταγή με φόρους και εισφορές δεν βγαίνει». Τα υπολείμματα της μεσαίας τάξης βλέπουν μπροστά τους το φάσμα της χρεοκοπίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο. Κανείς, μα κανείς, δεν σχεδιάζει να επενδύσει με τόσο μεγάλο κόστος και τη διαρκή αβεβαιότητα ενός παράλογου κυνηγητού από το ελληνικό κράτος. Ισως η εξαίρεση να είναι κάποια υπερδύναμη που υπηρετεί στρατηγικούς στόχους και απαιτεί ειδικό καθεστώς για να ρισκάρει τα χρήματά της. Αλλος αποκλείεται.



Σε όλη την Ελλάδα βασιλεύει και πάλι το «μαύρο». Και το χειρότερο; Αποενοχοποιήθηκε ένα τμήμα της κοινής γνώμης που ήταν το μόνο που αντιστεκόταν σε αυτήν την παλιά συνήθεια. Τώρα δεν προλαβαίνει να ακούσει την ερώτηση «200 ευρώ ή 154;» και δίνει την απάντηση χωρίς τύψεις. Τον κόσμο εξοργίζει ακόμη ότι οι υπηρεσίες που λαμβάνει ως αντάλλαγμα για τους τρελούς φόρους καταρρέουν με ραγδαίο ρυθμό, λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας.


Ολα αυτά θα φουντώσουν σε λίγους μήνες. Οι πολίτες που έχουν ακόμη την ψυχραιμία να αναλύουν τα πράγματα θα καταλάβουν ότι αυτό συμβαίνει όταν έχεις μια χώρα με ευρώ να κυβερνάται με δραχμικό τρόπο. Οι υπόλοιποι, και είναι οι περισσότεροι, θα αρχίσουν να σκέπτονται και πάλι τη δραχμή και τη χρεοκοπία ως λύση. Αν κρατήσει πολύ αυτό το επεισόδιο, η Ελλάδα θα λουμπενοποιείται και ουκρανοποιείται ταυτόχρονα. Είχαμε μπει σε αυτόν τον δρόμο λόγω της σαπίλας ενός τμήματος του ελληνικού κατεστημένου, τώρα πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πιο γρήγορα. Οποιος μπορεί να βρει την τύχη του εκτός συνόρων θα το κάνει.

Και στο τέλος του επεισοδίου, ο κ. Σόιμπλε θα χαμογελάει με νόημα καθώς θα βλέπει να δικαιώνεται με τον πιο μακιαβελικό τρόπο. Το αίτημα για ένα βελούδινο διαζύγιο Ελλάδας - Ευρωζώνης θα προέρχεται από την Αθήνα, που πήρε την ευθύνη της καταστροφικής συνταγής.
ΠΗΓΗ ΕΚΤΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Έντυπη
  • Avatar
    “Κανείς, μα κανείς, δεν σχεδιάζει να επενδύσει με τόσο μεγάλο κόστος και τη διαρκή αβεβαιότητα ενός παράλογου κυνηγητού από το ελληνικό κράτος.”
    Πρόσφατα άκουσα για έναν μικρό ξενοδόχο σε ένα χωριό του Πηλίου που είχε χρήματα στην άκρη, και αντί να τα χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει το δικό του ξενοδοχείο στην Ελλάδα προτίμησε να τα επενδύσει σε ένα ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες. Όταν Έλληνες ξενοδόχοι προτιμούν να επενδύσουν στον τουρισμό στις Φιλιππίνες αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα στην χώρα μας. Αλλά όπως φαίνεται πρέπει η οικονομία μας να καταρρεύσει πριν ο μέσος πολίτης αντιληφθεί ότι συντήρηση του πελατειακού κατεστημένου, και ειδικότερα η υπεράσπιση των αχρείαστων ή ανίκανων δημοσίων υπαλλήλων καθώς και των πρόωρων ή υψηλών συντάξεων, δεν είναι μια κοινωνικά δίκαιη αλλά μια βαθιά κοινωνικά άδικη πολιτική, και φυσικά δεν φέρνει ανάπτυξη αλλά σέρνει την χώρα προς την τελική καταστροφή. Η οποία καταστροφή θα πλήξει περισσότερο απ’ όλους τους σημερινούς προνομιούχους του πελατειακού κατεστημένου, που πιστεύουν ότι εν πολλοίς την έχουν σκαπουλάρει.
    «Σε όλη την Ελλάδα βασιλεύει και πάλι το «μαύρο». Και το χειρότερο; Αποενοχοποιήθηκε ένα τμήμα της κοινής γνώμης»
    Κατά την κρίση ο παραλογισμός στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να ζητά κανείς απόδειξη από έναν μικρό επαγγελματία ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο καθώς καταστρέφει ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Δεν έχει νόημα να συμβάλει κανείς στο να παίρνει το κράτος χρήματα από έναν βιοπαλαιστή που τα κερδίζει με τον ιδρώτα του για να τα δίνει σε προνομιούχους πελάτες που κάθονται και φωνάζουν για τα κεκτημένα τους.
    «η Ελλάδα θα λουμπενοποιείται και ουκρανοποιείται ταυτόχρονα»
    Η Ουκρανία ήταν μια χώρα με τεράστιο βιομηχανικό δυναμικό, και όμως αφού βγήκε από την Σοβιετική Ένωση έχασε το 60% του ΑΕΠ της. Εμείς προς το παρόν έχουμε χάσει «μόνο» το 25%, για να αντιληφθούμε πόσο ακόμα μπορούν να χειροτερέψουν τα πράγματα. Και πόσο ανόητο ήταν το προεκλογικό επιχείρημα «ας δοκιμάσουμε και την αριστερά, τι έχουμε να χάσουμε;»
    «θα προέρχεται από την Αθήνα, που πήρε την ευθύνη της καταστροφικής συνταγή»
    Κάντε λίγο αυτοκριτική και εξετάστε την ευθύνη του δημοσιογραφικού κατεστημένου της χώρας. Ανατρέξτε π.χ. στην «Κ» του 2010 και διαβάστε τα άρθρα γνώμης της επικεφαλής της οικονομικής εφημερίδας σας. Ή πολύ πιο πρόσφατα σε μια εκπομπή στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ για το πώς μπήκαμε στα μνημόνιο μας δείξατε βίντεο του Παπανδρέου να λέει «λεφτά υπάρχουν» και το οποίο κόβεται απότομα στην μέση της πρότασής του. Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα συνέβαλαν καθοριστικά στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, πιθανώς σε μια προσπάθεια συντήρησης του status quo.
    Τώρα λοιπόν αν δεν αλλάξουμε πολύ γρήγορα θα βουλιάξουμε πολύ άσχημα.
    Διανέλος Γεωργούδης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Δημιουργία Ξανά

Σχόλια