Στο Λονδίνο πνέει ο άνεμος της αληθινής Ευρώπης

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

«Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η πλήρης ονομασία του κόμματος μας είναι το ‘Κόμμα των Συντηρητικών και των Ενωτικών’, και είναι αυτός ο όρος των ΄Ενωτικών’ που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμένα. Σημαίνει ότι πιστεύουμε στην Ένωση, στα πολύτιμα δεσμά μεταξύ της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Αλλά σημαίνει και κάτι ακόμα, πέρα από την ενότητα μεταξύ των εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου, σημαίνει και την ενότητα όλων των πολιτών μας. Για τον καθένα από εμάς, όπου και να βρισκόμαστε, όποιοι και αν είμαστε. Αυτό απαιτεί να πολεμήσουμε την αδικία όπου υπάρχει.



Η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθώ δεν θα επικεντρωθεί στα συμφέροντα των προνομιούχων λίγων, αλλά στα δικά σας. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να σας δώσουμε περισσότερο έλεγχο των ζωών σας. Όταν θα αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες δεν θα σκεφτόμαστε τους δυνατούς, άλλα εσάς. Όταν θα καταθέσουμε νέους νόμους, δεν θα αφορούν τους ισχυρούς, αλλά εσάς. Όταν θα θέσουμε το φορολογικό πλαίσιο, δεν θα έχουμε ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των πλουσίων, αλλά τα δικά σας. Και όσο αφορά στις ευκαιρίες, δεν θα επεκτείνουμε τα προνόμια των λίγων, αλλά θα ενισχύσουμε τον καθένα από εσάς, από οπού κι αν προέρχεστε, να φτάσετε όσο πιο μακριά και ψηλά μπορείτε.


Ζούμε μια ιστορική περίοδο για τη χώρα μας. Μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αντιμετωπίζουμε μια σημαντική εθνική αλλαγή. Και είμαι σίγουρη ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ανταποκριθεί στην πρόκληση. Καθώς θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πολεμήσουμε για έναν τολμηρό και θετικό ρόλο στον κόσμο και θα εργαστούμε για μια Μεγάλη Βρετανία που εργάζεται για τον καθένα από εμάς και όχι απλά για τους προνομιούχους λίγους».

Με αυτά τα λόγια, η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι εγκαταστάθηκε χθες στο Ν. 10 της Ντάουνιγκ Στριτ.

Μαζί της, ένας νέος άνεμος φύσηξε για τη μεγάλη χώρα της και το λαό της που δεν φοβήθηκε τους εκβιασμούς και τις απειλές, που δεν τρομοκρατήθηκε από τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής βίας που γνώρισε ο μεταπολεμικός δυτικός κόσμος και που τώρα, με τις ανεύθυνες αυτές φωνές να έχουν κατά κράτος ηττηθεί και υποχωρήσει, ξεκινά θέτοντας τους πιο γνήσια ευρωπαικούς στόχους που ακούστηκαν εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη.

Ο φόβος πέρασε.
Οι απειλές έπεσαν στο κενό.
Τώρα το πρόβλημα το έχουν οι άλλοι.
Οι Βρετανοί έχουν μαζί τους τον έναν νέο άνεμο.
Μακάρι να μπορούσε να φτάσει και σε εμάς… 

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σχόλια