AΠΕΤΥΧΕ το πραξικόπημα στη ΤΟΥΡΚΙΑ κυρίαρχος και πάλι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, σαρώνει τους πραξικοπηματίες!

O Ρ.Τ. Ερντογάν θριαμβευτικά μπήκε στην Κωνσταντινούπολη! – Βομβάρδισαν την Αλικαρνασσό όπου βρισκόταν πριν - Εκρήξεις στην Πόλη 

Σε διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος, μίλησε για "προδοσία" του "παράλληλου κράτους" και προειδοποίησε με "βαριά τιμωρία τους προδότες του πραξικοπήματος". Σημείωσε μάλιστα ότι "Είνai μια θαυμάσια ευκαιρία να καθαρίσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις. Θα τους διώχναμε στις κρίσεις".

Και είπε μάλιστα ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν τα F-16 των πραξικοπηματιών που βομβάρδισαν το σημείο που βρισκόταν στην Αλικαρνασσό! Και αποδεικνύοντας ότι τα F-16 που πετούν επάνω από την Κωνσταντινούπολη είναι των πραξικοπηματιών διερωτήθηκε"Τι κάνουν αυτά τα αεροπλάνα πάνω από την πόλη; Προσπάθησαν να με εμποδίσουν να προσγειωθώ. Εμείς τα πήραμε για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της Τουρκίας, όχι για να κάνουν πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης"!

ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ







O Ρ.Τ.Ερντογάν προχωράει σε εκκαθαρίσεις "ΝΑΤΟϊκών" στρατιωτικών και γενικά όσων στηρίζουν ή διάκεινται θετικά προς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι η απόφαση αυτή για 'πραξικόπημα" ελήφθη μετά την χτεσινή δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, που μίλησε για πρώτη φορά για τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μέχρι πρόσφατα οι Αμερικανοί μιλούσαν για "στρατιωτική παρέμβαση".

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 90 νεκροί, 1154τραυματίες ενώ έχουν συλληφθεί 1563 στρατιωτικοί.
200 στρατιωτικοί παραδόθηκαν στο αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
«Το στρατιωτικό πραξικόπημα απέτυχε». Τα παραπάνω διεμήνυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, μιλώντας τηλεφωνικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, λίγη ώρα αφότου ο Ερντογάν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμσέκ, «η κυβέρνηση έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο» και πολλοί από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα συνελήφθησαν.
 



Σχόλια