Τρομοκρατική ενέργεια εξετάζουν οι Αιγυπτιακές αρχές για την πτήση MS804 - Μεγάλη συνδρομή των ΕΔ στην έρευνα διάσωση ανοιχτά της Καρπάθου (φωτό & βίντεο)

Μία μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχει στηθεί για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Airbus A-320 της EgyptAir από τις ελληνικές αρχές, καθώς το τελευταίο ίχνος του αεροσκάφους είχε καταγραφεί εντός του FIR Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, συγκεχυμένες είναι η αλήθεια, το αεροσκάφος αγνοείται από τη στιγμή που είχε μπεί περίπου 10 ναυτικά μίλια στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών.

Εκείνο που προβληματίζει είναι πώς ο κυβερνήτης και ο συγκυβέρνητης της πτήσης ΜΗ804 από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο δεν ανέφεραν το παραμικρό πρόβλημα στον Πύργο Ελέγχου και δεν εξέπεμψαν SOS. Αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενο ανοιχτά. Εκείνο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή.
Ακόμη και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας, το οποίο εξετάζουν ήδη οι Αιγυπτιακές αρχές και συγκεκριμένα να είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος εκρηκτικός μηχανισμός που ενεργοποιήθηκε όταν το Airbus A320 μπήκε στον εναέριο χώρο του Καίρου. Να συνέβη δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στη χερσόνησο του Σινά με το ρωσικό αεροσκάφος.     
Σύμφωνα με την εταιρεία πάντως ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης. Επίσης το αεροσκάφος ήταν κατασκευής του 2003 και σε καλή κατάσταση.
Τώρα, όσον αφορά τα μέσα που έχουν διαθέσει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την έρευνα και διάσωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MΗ 804 αυτά είναι:
-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη 1 αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης  1 C-130  βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.
 
-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ευρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος
-Έχει μετασταθμεύσει 1 Ελικόπτερο (1 Super Puma)   και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη 1 (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα
Στο μεταξύ, έγινε γνωστοί πώς μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκεται ένα παιδί και δύο βρέφη. Η πτήση ξεκίνησε εννιά λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ από το Παρίσι. Το αεροσκάφος “χάθηκε” λίγο πριν τις τρεις. Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί συνήθως περισσότερες από τέσσερις ώρες. Ως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ

Σχόλια