ΑΙΡΕΤΙΚΑ: Μήπως το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά εμείς;

Η κυβερνητική παράταξη έζησε για πολλά χρόνια μία παρατεταμένη εφηβεία, με αφηγήματα, παραμυθίες, φαντασιώσεις και όλα τα «Αντί». Κυρίως τα «αντί», ήταν… «αντί» των πάντων και όλων. Δυστυχώς και για κακή του τύχη, οι ξέγνοιαστες ημέρες της προεφηβικής και της εφηβικής αθωότητας τελείωσαν ανεπιστρεπτί γι’ αυτόν.

Σχολιάζει ο… ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
Σε 18 μήνες μέσα υποχρεώθηκε να ωριμάσει και να ανδρωθεί. Δεν έμαθε όμως ακόμη, χρειάζεται καιρός για να μάθει, δεν γίνεσαι Κόμμα Εξουσίας από τη μία μέρα στην άλλη. Διαβάζω τις κριτικές που δημοσιεύονται κάθε μέρα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέλαβε την εξουσία, δεν έγινε κυβέρνηση πραξικοπηματικά, αντιθέτως εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό όχι μία αλλά δύο συνεχόμενες φορές, επομένως το πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικός λαός.
Ποιος δεν ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στερείτε κυβερνητικής εμπειρίας; Ποιος δεν ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει από Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Γραφειοκρατία; Ότι είναι ανίδεος από Διεθνής Διαπραγματεύσεις; Όλοι τα ξέραμε αυτά.

Και τι κάναμε; Στο χειρότερο σημείο της φουρτούνας αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε το παρόν και το μέλλον μας σε ένα Μαθητευόμενο Μάγο. Και τώρα; Φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε γιατί τα Μάγια του Μαθητευόμενου Μάγου δεν πιάσανε.
Άραγε φταίει ο Μαθητευόμενος Μάγος γι’ αυτό; Μα είναι μαθητευόμενος, όλοι το ξέρανε αυτό; Όλοι ήξεραν το πρόβλημα, όλοι ήξεραν λίγο πολύ τη θεραπεία, αλλά οι περισσότεροι επέλεξαν τα γιατροσόφια και τα μαντζούνια του Μαθητευόμενου Μάγου…
Τώρα που είδαν ότι τα μαντζούνια και τα γιατροσόφια είναι χειρότερα από την θεραπεία που τους είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι Πτυχιούχοι Σκιτζήδες, τώρα τρέχουν αλλόφρονες απειλώντας θεούς και δαίμονες. Οι Πολιτικές Ηγεσίες είναι η αντανάκλαση των λαών και της κοινωνίας στον καθρέφτη τους, οι πολιτικές ηγεσίες είμαστε εμείς.
Αν η πολιτική ηγεσία ψεύδεται και λέει ασύστολα ψεύδη είναι είτε διότι εμείς είμαστε παθολογικοί ψεύτες και σιχαινόμαστε την αλήθεια, είτε η πολιτική ηγεσία είναι κλέφτης, ίσως και διότι κι εμείς είμαστε κλέφτες και γι’ αυτό διαλέξαμε έναν κλέφτη για αρχηγό μας. Αν η πολιτική είναι διεφθαρμένη, είμαστε κι εμείς διεφθαρμένοι και πάει λέγοντας.

Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι καταθλιπτικό, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέη, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι διεφθαρμένες ή ανεπαρκείς πολιτικές ηγεσίες της, το πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι Έλληνες, αυτούς χρειάζεται να αλλάξει η Ελλάδα και τίποτε άλλο. Τα άλλα θα έρθουν ως αποτέλεσμα.

Σχόλια