ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ - ΞΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ

 Σήμερα ζούμε  στην εποχή των πνευματικών και ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων. Υπάρχουν παντού εταιρείες που κατέχουν το trademark κάποιου προϊόντος όπως αναψυκτικά καφέδες ποτά τσιγάρα μουσική ταινίες και τόσα άλλα.

Τα προϊόντα αυτά πωλούνται ευρέως στην παγκόσμια αγορά αποδίδοντας το μεγάλο μέρος των εσόδων στον κάτοχο του trademark και ένα μικρό ποσοστό στους επιμέρους μεταπωλητές που έχουν "νοικιάσει" τη χρήση του trademark.

Στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης φιλοξενούνται  αγάλματα  και άλλοι θησαυροί της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι από τις κύριες πηγές επισκεψιμότητας για εκατοντάδες χρόνια στα μουσεία αυτά και  αποφέρουν τεράστια έσοδα  και σε μας απολύτως τίποτα. Είναι ολοφάνερο ότι δικαιούμαστε ποσοστό επί των εισπράξεων.


ΟΛΑ τα αρχαία που βρίσκονται σε αυτά τα μουσεία την ελληνικότητα των οποίων δεν μπορεί να αμφισβήτηση κανείς έχουν φύγει από την Ελλάδα είτε με καθαρή κλοπή είτε κάτω από αδιευκρίνιστες και σκοτεινές διαδικασίες, πολλές φορές μάλιστα καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τα μνημεία όπως στην περίπτωση των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ζητάμε:
  1. Την προσφυγή της χώρας μας σε ειδικά δικαστήρια ώστε αυτά να επιστραφούν στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε.
  2. Την άμεση απόδοση ποσοστού επί των εισπράξεων για όλα αυτά τα χρόνια το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο έστω κι αν είναι ένα 20% του εισιτηρίου μέχρι τα ειδικά δικαστήρια να αποφασίσουν τελικά για την επιστροφή όλων των αρχαίων στην Ελλάδα.
  3. Να συσταθεί επιτροπή νομικών ιστορικών και αρχαιολόγων με κύρια ΑΠΟΣΤΟΛΗ  να προετοιμάσει όσων δυνατών καλυτέρα τις προσφυγές.
  4. Το παραπάνω ποσοστό (20%) να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανικές επενδύσεις ή ακόμα και για την εθνική άμυνα ή σε άλλους τομείς
Είναι  καιρός να καταλάβουμε ότι έχουμε αρκετά όπλα στη φαρέτρα μας και πρέπει δυναμικά να τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να δείξουμε στους πολίτες των άλλων κρατών που βομβαρδίζονται προπαγανδιστικά από τα μέσα ενημέρωσης των χωρών τους ποιος ή ποιοι είναι οι πραγματικοί κλεφτές!!! Και να ωφεληθούμε και οικονομικά από αυτό.

Σχόλια