Οι ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση «υπηρεσιών υγείας» από 1ης Δεκεμβρίου

Στον «χορό» των επισχέσεων υπηρεσιών υγείας μπαίνουν, μετά τα διαγνωστικά κέντρα και τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, και οι ιδιωτικές κλινικές.
 
Εκτός επίσχεσης θα βρίσκονται μόνο οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη και θα νοσηλεύονται την 1η Δεκεμβρίου καθώς και όσα χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).
 
Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), οι κλινικές αποφάσισαν επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρις ότου εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τον κλάδο τους.
 
Τον ρυθμό των κινητοποιήσεων θα ακολουθήσουν, θέλοντας και μη, οι ασφαλισμένοι που θα κληθούν να πληρώνουν τοις μετρητοίς για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους ιδιώτες της υγείας και στην συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.
 
«Προχωρούμε στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούμε και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που μας επιβάλλει η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ  και η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά του» αναφέρει στην ανακοίνωση η διοίκηση του ΣΕΚ.
Σύμφωνα με τον ΣΕΚ, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Σχόλια